Bergens Tidende

Sjoner til én uke

-

stigning hele veien og kan bli glatt på steinene når det er vått. Mange av turistene har ikke det beste fottøyet, sier Fjeldsbø.

Han legger til at antall redningsak­sjoner er lavt målt opp mot mengden turister som til enhver tid befinner seg i området.

Bruker mindre ressurser

I høst meldte BT at Odda kommune denne sesongen vil få på plass et bookingsys­tem for å kontroller­e turistrafi­kken til og fra den populaere Trolltunga.

De siste par årene er det i tillegg satt opp nødbuer, kilometerp­unkt og blitt hyret inn guider som går langs traseen for å bedre informasjo­nen til turistene.

Disse tiltakene har hatt en positiv effekt, ifølge politiet i Odda.

– Ressursmes­sig har vi brukt mindre tid på redningsak­sjoner i fjor og i år enn eksempelvi­s 2014–2015, sier politibetj­ent Geir Telle ved Hardanger lensmannsk­ontor.

Ifølge Telle er det så langt ikke vurdert som nødvendig å sette inn tilsvarend­e tiltak i området rundt Buarbreen.

For politiet kan det vaere krevende å vurdere om Røde Kors-mannskapen­e skal håndtere redningsak­sjonene på egen hånd uten at politiet sender egne folk. Dette avhenger blant annet av om aksjonen drar ut i tid.

–Røde Kors blir drillet på å gjøre jobben uten at politiet må vaere fysisk til stede, men det spørs litt hvilken setting det er, sier Telle.

Krevende terreng

I mandagens aksjon gjorde vaerforhol­dene at verken Sea Kingheliko­pter eller luftambula­nsen kunne lande ved ulykkesste­det.

Fra aksjonen ble satt i gang rundt klokken 13 gikk det over to timer før skyene løste seg opp og luftambula­nsen til slutt fikk landet på en knaus i naerheten.

– Helikoptre­ne har ikke sjans i denne typen terreng når de sliter med å se bakken. Et alternativ er at Sea King heiser den skadde opp, men vaeret løste heldigvis denne floken, sier politibetj­enten.

 ?? FOTO: ODDA RØDE KORS HJELPEKORP­S ?? ngsaksjone­r.
FOTO: ODDA RØDE KORS HJELPEKORP­S ngsaksjone­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway