Bergens Tidende

Ikke ett ord om Trump

Alle er imot USAs innvandrin­gspolitikk og en mur langs grensen. Derfor er ikke disse store temaer i Mexicos valgkamp.

- ANNE M. SØRENSEN anne.sorensen@pol.dk

eSynet av splittede migrantfam­ilier og gråtende barn ved grensen til USA har satt mexicanern­es sinn i kok, og selv ikke det faktum at president Donald Trump har gitt ordre om å samle familiene igjen, har roet gemyttene.

Den mexicanske regjeringe­n sier at den har beviser for at migrantfam­ilier fortsatt atskilles i USA og presentert­e fredag en handlingsp­lan for Organisasj­onen av amerikansk­e stater (OAS).

– Det er en ond og umenneskel­ig praksis som må stoppes, sa Mexicos utenriksmi­nister, Luis Videgaray.

Enige om Trump

Debatten har rast i mediene i forkant av søndagens mexicanske presidentv­alg, men på kandidaten­es dagsorden har vold, korrupsjon og økonomi likevel overskygge­t både migrasjon og forholdet til USA generelt.

Det er det flere grunner til. Den mest vesentlige er at samtlige kandidater er fullstendi­g enige om å fordømme president Trumps strenge migrasjons­politikk, og derfor er det ikke noe å krangle om.

Kandidaten­e danner også en felles front når det gjelder å fastslå at Mexico aldri kommer til å betale for muren som Trump vil bygge langs grensen mellom de to landene, og som den amerikansk­e presidente­n krever at Mexico finansiere­r.

– Det kommer ikke til å skje, fastslo den ledende kandidaten

 ?? FOTO: JORGE DUENES, REUTERS ?? DEMONSTRAS­JONER: Tidligere i år var det demonstras­joner i Mexico mot president Donald Trumps migrasjons­politikk, men i valgkampen har det vaert stille. Grunnen er at samtlige presidentk­andidater i Mexico er enige om at Trumps politikk er forkasteli­g. «Trump, vi betaler ikke for muren», står det på banneret til venstre.
FOTO: JORGE DUENES, REUTERS DEMONSTRAS­JONER: Tidligere i år var det demonstras­joner i Mexico mot president Donald Trumps migrasjons­politikk, men i valgkampen har det vaert stille. Grunnen er at samtlige presidentk­andidater i Mexico er enige om at Trumps politikk er forkasteli­g. «Trump, vi betaler ikke for muren», står det på banneret til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway