Bergens Tidende

Ga ut avis om egen tragedie

-

ANNAPOLIS: – Vi skal gi ut en forbanna avis i morgen, sa Annapolis-lokalavise­n Capital Gazette etter at fire av avisens journalist­er ble drept torsdag. De holdt løftet. «5 shot dead at The Capital» var overskrift­en på forsiden av fredagens Capital Gazette, som ble gitt ut dagen etter at en mann i 30-årene gikk til angrep mot avisens lokaler i Annapolis i delstaten Maryland utenfor Washington DC. Forsiden var ellers svaert nøktern, mens sidene med kommentare­r og kronikker tomme, med unntak av en kort tekst. Mannen som hadde ansvaret for lederspalt­en, Gerald Fischman, var blant dem som ble drept i torsdagens angrep. «Vi er tomme for ord», sto det, sammen med en liste over navnene på de fem ofrene.

16 overlevend­e ble brakt til land i al-Hmidiya øst for hovedstade­n Tripoli. KAIRO: Over 100 flyktninge­r og migranter druknet i Middelhave­t, etter at en gummibåt sank utenfor kysten av Libya. Tre spedbarn er funnet omkommet og rundt 100 er fortsatt savnet og antatt omkommet etter forliset, opplyser øyenvitner og Libyas kystvakt. MAE SAI: Tolv gutter i alderen 11 til 16 år, og den 25 år gamle fotballtre­neren deres, forsvant i Tham Luang Nang Non-grotten i Chiang Rai-provinsen nord i Thailand sist lørdag. I går forsøkte Thailands statsminis­ter Prayuth Chan-ocha å tenne håpet til familiene som fortsatt ikke har fått livstegn fra barna som er savnet i en grotte. – Det må finnes håp. Håp gjør alt til en suksess, sa han, da han i går besøkte grotten. – Ha tro på våre tjenesteme­nn. Ha tro på våre barn, som er sterke og fulle av liv. Alt vil gå tilbake til normalen, sa han videre.

Folk skal ikke krysse Middelhave­t. For å si det litt hardt: De skal bli i Afrika.

Danmarks statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen forsvarer EUs nye innvandrin­gsplan

 ?? FOTO: AP ?? FIKK HJELP: De ansatte i Capital Gazette som overlevde angrepet, fikk med hjelp fra moderavise­n Baltimore Sun laget fredagsavi­sen.
FOTO: AP FIKK HJELP: De ansatte i Capital Gazette som overlevde angrepet, fikk med hjelp fra moderavise­n Baltimore Sun laget fredagsavi­sen.
 ?? FOTO: REUTERS ?? OVERLEVEND­E:
FOTO: REUTERS OVERLEVEND­E:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway