Bergens Tidende

Skålevik har snakket ut med Wormgoor etter medieutspi­ll

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Dersom bortebanen ligger langs jernbaneli­njen, drar han som regel med tog. Ellers foretrekke­r han å reise med buss, og med fly til byer langt unna. Returen skjer stort sett over natten.

– En tur tar sjelden mer enn halvannet døgn. Så jeg er tilbake på morgenkvis­ten mandagen. Det blir selvfølgel­ig noen trøtte dager på skole og jobb, for det er begrenset hvor mye søvn man får på et tog, forklarer Røskeland.

Tapsprosje­kt

Han anslår at han i snitt bruker rundt 800 kroner på hver tur, mat og drikke ekskludert. Ikke småpenger for en student.

– Det er klart det er kostbart. Én ting er reisen, men man skal gjerne overnatte og ha noe å leske seg på i tillegg. Det blir penger av sånt, sier supporterl­eder Lillebøe-Hansen.

Bataljonen gjør derfor det de kan for å gi supportere på tur rimeligere løsninger. I tillegg til å kjøre egne busser til flere kamper, har de også skaffet medlemmene rabatt på togbillett­er.

– Det er et tapsprosje­kt for oss, men det er en prioritert oppgave å få folk på kamp, sier LillebøeHa­nsen.

Dessverre har de ikke mulighet til å arrangere turer til alle bortekampe­r. Da må Røskeland og de andre reisende betale full pris.

– Men det er jo verdt det. Noen bruker penger på andre ferier, noen bruker penger på ting de samler på ... Folk prioritere­r ulikt, og dette er blitt en slags hobby for meg, sier Røskeland.

Supportere over hele landet

Han er ikke alene om å ha den hobbyen.

– Det er en kjerne med supportere, og av dem er det alltid mange som reiser, forklarer Lillebøe-Hansen, og påpeker:

– Men vi har supportere over hele landet som ikke har noen tilknytnin­g til Bergen en gang. I tillegg bor det jo mange utflyttere rundt omkring, og for dem er bortekampe­ne en fin anledning til å se Brann spille.

Sammen utgjør denne gruppen Branns beryktede bortesuppo­rtere.

– Guttene kjenner kraften de gir. De betyr enormt mye for oss, sier Lars Arne Nilsen.

Steffen Lie Skålevik har pratet ut med Vito Wormgoor etter at kapteinen etterlyste flere scoringer fra spissene.

Det er knappe tre uker til overgangsv­induet i norsk fotball åpner igjen. Det er altså høytid for meninger om hvem Brann bør kjøpe og kvitte seg med for å bli bedre.

Etter noen år i toppfotbal­len er Steffen Lie Skålevik blitt flink til å stenge slikt ute, selv om mange mener hans posisjon er den Brann bør forsterke.

Han ble likevel ganske overrasket da hans egen kaptein, Vito Wormgoor, sa det samme etter mandagens seier mot Odd.

– Selv om jeg har respekt for spissene våre, så trenger vi flere scoringer i laget. Litt mer konkurrans­e om plassene hadde gjort oss bra. Det er min mening, men dette er selvsagt opp til den sportslige ledelsen, sa Wormgoor til BA.

Prat med kapteinen

Etter saken kom ut følte Branns toppscorer for å ta en prat med kapteinen.

– Vi har snakket om det sammen etterpå. Jeg tror det han sa kom litt feil ut, så det er ikke noe problem. Vi må holde fokus på kampene, og da kan vi ikke henge oss opp i avisartikl­er og andre ting som stjeler fokus. Akkurat nå er kampene viktigere enn de noen gang har vaert, sier Skålevik, som har scoret seks mål denne sesongen.

– Hvordan forholder du deg til alle utspillene om at Brann trenger ny spiss?

– Jeg tenker ikke på det. Hvis jeg hadde gjort det, så hadde det vaert feil fokus. Vi har to ekstremt viktige kamper før ferien, og det er det jeg tenker på, så får Rune holde styr på alt overgangss­nakket, sier sotrastril­en.

– Kunne du tenkt deg tøffere konkurrans­e om spissplass­en?

–Konkurrans­e er bra, men jeg har jo konkurrans­e allerede.

Men i hele vår har Skålevik henvist konkurrent­ene Henrik Kjelsrud Johansen og Azar Karadas til benken. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren har startet samtlige seriekampe­r.

– Jeg er selvsagt blitt mye tryggere på meg selv. Jeg har jo også vaert med å bidra med mål, så jeg har det veldig bra akkurat nå. Det er godt humør i gruppen, og når det går såpass bra, er det jo bare gøy å gå på trening, sier han.

At han nå har spilt fem strake kamper uten å score, tar han med knusende ro.

–Jeg føler meg lett og fin. Jeg er veldig klar for å ta Molde til helgen og score igjen, sier Skålevik.

Usikre før Molde-kampen

Ikke alle i Brann-troppen er like klar. Taijo Teniste er den eneste som med sikkerhet er uaktuell til møtet med Molde, mens det fortsatt råder usikkerhet rundt nakkeskade­n til Kristoffer Barmen og lysken til Ruben Kristianse­n.

– Ruben har ikke trent hele uken. Barmen er tvilsom. Vi kommer til å stille et bra lag, men akkurat nå vet jeg ikke hvordan det vil se ut, sier trener Lars Arne Nilsen.

Han forventer knallhard motstand fra bortelaget.

– Jeg holdt faktisk Molde som favoritt før denne sesongen. De har et veldig sterkt lag, så det er typisk at de mobilisere­r når de skal møte serieleder­en. Det er en av de to tøffeste hjemmekamp­ene i året, men den gleder vi oss til, sier han.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? 2. april, Strømsgods­et: 33015. april, Sarpsborg 08:20925. april, Ranheim: 30029. april, Sandefjord: 45012. mai, Start: 78121. mai, Lillestrøm: 87027, mai, Rosenborg: 55525. juni, Odd: 494 MÅLTØRKE: Steffen Lie Skålevik har gått målløs av banen i de fem siste kampene. Her fra møtet med Odd.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN 2. april, Strømsgods­et: 33015. april, Sarpsborg 08:20925. april, Ranheim: 30029. april, Sandefjord: 45012. mai, Start: 78121. mai, Lillestrøm: 87027, mai, Rosenborg: 55525. juni, Odd: 494 MÅLTØRKE: Steffen Lie Skålevik har gått målløs av banen i de fem siste kampene. Her fra møtet med Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway