Bergens Tidende

Ingen ønsker å sponse de norske europamest­erne

- ERIK AASEBØ erik.aasebo@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Eikanger-Bjørsvik Musikklag vant Europamest­erskapet (EM) for brassband i 2017 og høster internasjo­nal anerkjenne­lse. Men hjemme i Norge sliter de med finansieri­ngen.

Norges beste brassband har mistet sponsoravt­alen sin med selskapet Addisco etter ti år. Bandet har vaert i kontakt med rundt 40 bedrifter på jakt etter en ny avtale, uten å få napp. Nå står de i fare for å måtte nedpriorit­ere store internasjo­nale konkurrans­er.

– Av og til får jeg en følelse av at det er ukult å sponse kultur. Men vi kan sikkert bli flinkere til å selge oss inn og vise oss frem, sier Stig Ryland, styreleder for Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

Vinner man norgesmest­erskapet, noe bandet har gjort 18 ganger, blir man automatisk kvalifiser­t til EM.

– Og for oss koster det en halv million kroner å reise til EM hvert år. Vi kan risikere å måtte si nei til å delta i flere EM hvis vi ikke finner en sponsor. Nå blir vi nødt til å ta et kritisk blikk på aktivitete­ne våre og finne ut hva vi skal prioritere fremover, forteller Ryland.

– Fremstilt negativt

I øvingsloka­let på Koengen forbereder medlemmene i Eikanger-Bjørsvik Musikklag seg til konsert på Torgallmen­ningen lørdag, i forbindels­e med Landsfesti­valen for korpsmusik­k.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway