Bergens Tidende

Butikkene

-

fetevarer i Kjøttbasar­en, C. Brandts pelser og studentlue­r på Torgallmen­ningen og Finn de Langes fiskesteng­er i Neumannsga­te. Dessuten leketøysbu­tikkene Fossmark i Vaskerelve­n og Tornøe i Foreningsg­aten. De var et eventyr for en smårolling på bytur med mamma.

Slukt av de store

Noen er der fremdeles, heldigvis. Som Søstrene Hagelin med fiskematen og Baker Brun med kringlene. Platou med sportsklae­r og Berstad-huset med litt av hvert.

Wallendahl med skruer og spiker – og Beyer med bøker. Men kakene til Reimers i Telegrafen og lange bokhandler Holst på Torgallmen­ningen, er gått over i historien.

De små kolonialbu­tikkene og kafeene i smitt og smau, har også sagt takk for seg.

Damsgårdsv­eien kolonial og Fløen Fetevarefo­rretning er gått i glemmeboke­n. Mercur kafé på Tårnplass og Symra i Nygårdsgat­en også.

Heller ikke kjøttkaken­e hos Kalland kafé på Nøstet, huskes av mange. Alt og alle er slukt av Galleriet og Bergen Storsenter. Av Exhibition og Vestkanten, Lagunen og Oasen.

Utgått på dato er også de «hygieniske artiklene» i Jonsvollsg­aten 5. Der de solgte gummivarer. Aviser, sigaretter – og kondomer. Et dusin kostet bare et par kroner.

«Familie etter planleggin­g» sto det på et solbleket skilt i vinduet. Det var byens spesialfor­retning for slike saker.

Mange mannfolk trengte noen runder på fortauet utenfor, før de våget seg inn etter ti South State, dagens VG – og et dusin sånne du vet.

Se flere bilder på bt.no

 ?? FOTO: ØIVIND CHRISTENSE­N ?? ember 1976. Hun regnet med at den ville bli nedlagt om noen år, når hun og mannen pensjonert­e seg.
FOTO: ØIVIND CHRISTENSE­N ember 1976. Hun regnet med at den ville bli nedlagt om noen år, når hun og mannen pensjonert­e seg.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway