Bergens Tidende

Første hjemmetap siden seriestart

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Sandviken fikk det tøft hjemme mot Stabaek, og gikk på sitt første hjemmetap på over tre måneder.

– Vi hadde en ruskete start, og Stabaek var gode. Vi tapte kampen fordi vi ikke var så gode som vi kan vaere, sier Sandviken-trener Alexander Straus, som er overrasket og skuffet over lagets prestasjon

– Vi har hatt en god treningsuk­e, så jeg må innrømme at jeg er overrasket. Vi er ikke der vi skal vaere fra start, sier Straus.

Sandviken gjorde det vanskelig for seg selv tidlig. Allerede etter tre minutter gikk bortelaget opp i ledelsen ved Synne Sofie Jensen. Tjue minutter seinere skulle Sandviken slå tilbake etter at Ajara Nchout utliknet til 1–1.

Men bare fem minutter seinere tok gjestene ledelsen igjen, etter scoring av Andrea Wilmann. Like etter pause doblet også Stabaek ledelsen fra ett til to mål. Guro Bergsvand satte inn 1–3 på Stemmemyre­n. Sandviken tapte dermed sin første kamp på hjemmebane siden mars.

Nå har Toppserien spillepaus­e. Sandviken tar pause som nummer to i serien.

Slik oppsummere­r Straus sesongen så langt:

– Den har vaert veldig bra, i det store og det hele. Åtte seirer og fire tap er i overkant av det vi hadde trodd på forhånd, sier han og legger til:

– Vi kan ikke tillate oss å bli fornøyd. I Sandviken ser vi oss i speilet, vi ser ikke ut vinduet. Vi skal pushe på videre og komme oss opp på hesten igjen. Det er kjipt å dra på ferie med tap.

Stemmemyre­n

Mål: 0–1 Synne Sofie Jensen (3.), 1–1 Ajara Nchout (22.), 1–2 Andrea Wilmann (27.), 1–3 Guro Bergsvand (54.)

Gule kort: Marije Brummel (Sandviken)

Sandviken: Nora Neset Gjøen- Stine Hovland, June Roa Hammerslan­d, Kristina Herfindal Grøndal, Karoline Isabell Bakke–Ingrid Marie Spord, Tatiana Matveeva (Kennya Cordner fra 78.), Camilla Ness Ervik (Ingrid Altermark fra 88.), Amanda Araceli Perez (Marte Hjelmhaug fra 46.) Marije Brummel, Ajara Nchout Njoya Dommer: Andre Arnholt, Østsiden Askøy

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway