Bergens Tidende

– Johnny er en tryllekuns­tner

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

POENG: Johnny Furdal sikret poeng for Nest-Sotra med to scoringer søndag.

Poengkonge­n Johnny Furdal fortsetter å levere for Nest-Sotra. Denne gang reddet han poeng mot Kongsvinge­r (2-2) med skudd i krysset og frispark på overtid.

I 3–3-kampen mot Mjøndalen sist onsdag ble det både scoring og målgivende for Johnny Furdal. Det ble det også i den sensasjone­lle 5–0-seieren over Viking. Mot Kongsvinge­r leverte rogalendin­gen igjen.

– Han er en tryllkunst­ner. Uten Johnny Furdal hadde ikke Nest-Sotra plukket poeng, sier Nest-trener Steffen Landro.

Kongsvinge­r åpnet best

Furdal stilte til start, men NestSotra måtte klare seg uten både kaptein Bjarte Haugsdal og Kristoffer Bidne i søndagens kamp.

–De sliter henholdsvi­s med en strekk og en stram hamstring, så de var ikke klar til kamp i dag, forklarer Landro.

Det var gjestene som åpnet best. Kun seks minutter ut i kampen setter Kongsvinge­rkaptein Adem Güven ballen i mål på hodet. Målet ble dessverre for gjestene annullert, da Güven dyttet forsvarssp­iller i ryggen.

Kongsvinge­r dominerte banespille­t, men etter de annullerte målet og en fin redning fra Selvik like etterpå, var det Nest-Sotra som kom til største sjansene.

Liseth aktiv

Sondre Liseth, som kom fra Fana før sesongen, var på farten etter 15 minutter og legger hardt inn foran mål, uten mottaker. Et skudd minuttet senere gikk midt på keeper fra Liseth.

Ti minutter senere fikk Alexander Dang, som scoret to i sist kamp mot Mjøndalen, en sjanse, men maktet ikke sette ballen i mål.

Siste sjansen i omgangen kom like før pause, da Liseth var på farten igjen. Johnny Furdal la inn fra venstre, men Liseth fikk hverken riktig kraft eller retning på headingen. 0–0 til pause.

– Vi burde ledet til pause. Vi hadde mange gode sjanser, men klarte dessverre ikke sette ballen i mål, sier Landro.

Straffe imot og Furdal-perle

Enda Nest-Sotra er kjent for sin ballbessit­ende stil, var det bortelaget som hadde mest ball på Ågotnes i førsteomga­ng. Slik åpnet også annenomgan­g, men denne gang fikk Kongsvinge­r lønn for strevet.

Rundt timen ble Adem Güven dratt ned i feltet, og dommer Moen så seg nødt til å dømme straffespa­rk. Güven, som fikk mål annullert i førsteomga­ng, satt ballen hardt opp til høyre for Selvik i Nest-målet til 0–1.

Etter Nest-Sotra kom under, tok Furdal saken i egne hender.

Ågotnes gress

Mål: 0–1 Adem Güven (59.), 1–1 Johnny Furdal (71.), 1–2 Markus Aanesland (88.), 2–2 Johnny Furdal (90.)

Nest-Sotra: Egil Selvik – Mads Songve, Erlend Larsen, Ståle Steen Saethre, Petter Martinsen (Petter Sørensen Nergaard fra 60.) – Moren Bjørlo, Haris Cirak, Sondre Liseth (Andreas Rødsand fra 71.), Johnny Furdal, Kristoffer Nesse Stephensen – Alexander Dang (Bendik Torset fra 54.) Gult kort: Adem Güven (Kongsvinge­r), Niklas Castro (Kongsvinge­r), Iman Mafi (Kongsvinge­r) Dommer: Christian Moen, Løvenstad Eller bein. Furdal har vaert linket til Brann i lengre tid, og som i Brann-sangen Den 12. mann, dempet Johnny Furdal ballen og klinket den opp i krysset til 1–1 etter 71 minutter.

–Det er alltid deilig å score mål. Jeg fikk en bra touch der, og var heldig som var på rett plass til rett tid, sier en Furdal bekjedent om perlescori­ngen.

Kontrovers­iell scoring

Etter scoringen var det jevnt i banespille­t. I det 88. minuttet skulle det bli høy temperatur på banen da innbytter Andreas Rødsand fikk seg en smell etter en tøff duell. Både trenere og spillere barket sammen, men situasjone­n endte merkelig nok med frispark til Kongsvinge­r.

Det skulle bli avgjørende. Et innlegg ble svingt inn i boksen, og høyest i duellen var innbytter Markus Aanesland fra Kongsvinge­r som så ut til å avgjøre kampen for bortelaget.

Seks minutter på overtid kommer kampens siste sjanse. Johnny Furdal la ballen ned på 25 meter, klar til frispark. Frisparket gikk via muren og i mål til 2–2 seks(!) minutter på overtid til elleville jubelscene­r.

–Det er jo flaks, men noen ganger så får vi den med oss. Det gjorde vi i dag, og det var deilig, sier Furdal om utliknings­målet.

Dommeren blåste av kampen rett etterpå. Dermed ble det poengdelin­g på Ågotnes.