Bergens Tidende

Maradona ble ikke overrasket over VM-exiten

-

Diego Maradona ble ikke overrasket over Argentinas bleke opptreden i 3-4-tapet for Frankrike i lørdagens VM-åttedelsfi­nale. – Akkurat som ventet, sier han.

For dem som ikke så kampen, kan resultatet gi inntrykk av at det var en jevnspilt duell i Kazan. Det var den på ingen måte. Franskmenn­ene var taktisk overlegne og gikk fortjent videre på bekostning av Lionel Messi og co.

Fra tribunepla­ss så Maradona et kampbilde han hadde forutsett.

– Jeg synes vi gikk mer på kino enn på gressteppe­t, for vi fikk se fortelling­en om en annonsert død. Det var akkurat det som skjedde, sier Maradona til den venezuelan­ske TV-kanalen TeleSUR.

– Det var en kamp som ble spilt akkurat slik vi hadde spådd på forhånd. Nok et VM har gått, og vi står tomhendte igjen. Det er trist at Argentina heller ikke i dette VM hadde et stabilt lag.

– Ren og skjaer fantasi

Maradona, som var Argentinas klart største stjerne da landet sist ble verdensmes­ter i 1986, er spesielt kritisk til måten Lionel Messi ble brukt på banen.

Mot Frankrike valgte landslagss­jef Jorge Sampaoli å bruke Messi som en såkalt falsk nier.

– Skal han spille som en nier, er han tvunget til å gå ned og hente ballen, sette sammen spillet, skape målsjanser og gjøre målene. Det virker som vi prater mer om ren og skjaer fantasi enn om Messi, mener Maradona.

Det var en kamp som ble spilt akkurat slik vi hadde spådd på forhånd.

Diego Maradona

Forutsigba­rt

I lørdagens utslagskam­p var Cristian Pavón i startoppst­illingen i VM for aller første gang. Stjernespi­sser som Sergio Agüero, Gonzalo Higuain og Paulo Dybala startet alle åttedelsfi­nalen på benken.

–Det var tydelig fra formasjone­n at det var Pavon, Messi og Angel Di Maria som måtte gjøre jobben offensivt. Ja, de kan skape noe, men de er ikke spisser, poengterer Maradona.

Argentina tok seg for øvrig så vidt videre fra gruppespil­let. Det gikk rykter om opprør mot Sampaoli etter 0-3-tapet for Kroatia. En sen scoring mot Nigeria tok Messi og hans lagkamerat­ene til cupspillet, men der ble det en kjapp exit.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? OPPSUMMERI­NG: – Jeg synes vi gikk mer på kino enn på gressteppe­t, for vi fikk se fortelling­en om en annonsert død, var Diego Maradonas oppsummeri­ng av Argentinas VM-exit.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX OPPSUMMERI­NG: – Jeg synes vi gikk mer på kino enn på gressteppe­t, for vi fikk se fortelling­en om en annonsert død, var Diego Maradonas oppsummeri­ng av Argentinas VM-exit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway