Bergens Tidende

Denne bergensere­n er aktuell for Brann

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Brann er i dialog med Nest-Sotra om strilenes målfarlige midtstoppe­r Ståle Steen Saethre.

Nest-Sotra-midtstoppe­r Ståle Steen Saethre (25) har snakket med Branns sportslige ledelse om en mulig overgang.

– Det stemmer at det har vaert interesse fra Brann, men dette ønsker jeg å ta med klubben, bekrefter Saethre overfor BT.

Han har spilt alle 15 kampene for Nest-laget i årets 1. divisjon. Og gjort seg bemerket ved å score hele fem mål, blant annet mot Viking og Aalesund. Nest-Sotras sportssjef, Arve Haukeland, forteller om interessen rundt spilleren.

– Vi har vaert i dialog med Brann om Ståle, og det er også interesse rundt ham fra andre klubber, sier Haukeland.

Han legger til at det for Nests del er ønskelig med en rask avklaring rundt Saethre, og beskriver dialogen med Brann som god.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, vil mandag kveld ikke gå inn på interessen for Saethre.

– Jeg har ikke så lyst å si noe om noe når det gjelder spillerlog­istikk, akkurat nå, sier Soltvedt.

Åpner for Grønner-exit

Dersom Saethre ender opp med å bli enig med Brann, tyder mye på at Jonas Grønner reiser fra Brann. BT meldte før helgen at Aalesund er svaert interesser­t i Grønner.

Nest-sjefen sier videre at det for strileklub­ben hadde vaert viktig, som et signal, å sende en ny spiller til toppdivisj­onen. Det er nå tre år siden Steffen Lie Skålevik dro over broen for å bli Brann-spiller, og Skålevik har siden blitt toppscorer i Branns sølvsesong og i årets serieleder­vår.

– Vi ønsker jo å vaere en klubb som får frem eliteserie­spillere, sier Haukeland.

Har eliteserie­kamper

Ståle Steen Saethre reiste til Østlandet som 16-åring for å gå på Norges Toppidrett­sgymnas. Det ble til flere fotballår i ulike østlandskl­ubber, blant annet Stabaek, der Saethre fikk smake på eliteserie­spill.

Før forrige sesong gikk han til Nest.

Sommeren er høysesong for overganger i norsk fotball. 19. juli åpner overgangsv­induet, og fra og med 1. juli har spillere med kontrakt ut året, kunnet snakke med hvilke klubber de vil. For Branns del er det ventet flere endringer i stallen i løpet av vinduet.

 ?? ARKIVFOTO: VEGARD W GRØTT, BILDBYRÅN ?? BRANN-AKTUELL: Ståle Steen Saethre har vaert fast på Nest-Sotra-laget. Høydepunkt­et hittil i sesongen er 5–0-seieren mot Viking, Saethre scoret ett av Nest-målene i kampen.
ARKIVFOTO: VEGARD W GRØTT, BILDBYRÅN BRANN-AKTUELL: Ståle Steen Saethre har vaert fast på Nest-Sotra-laget. Høydepunkt­et hittil i sesongen er 5–0-seieren mot Viking, Saethre scoret ett av Nest-målene i kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway