Bergens Tidende

Dansk leverandør er sjokkert over svindelen i TV 2

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

– Vi ble kjent med denne saken for noen dager siden og ble både overrasket og sjokkert. Vi tar stor avstand fra dette.

Det sier Mads Lind, salgssjef i Expromo, et dansk firma som har levert utstyr til TV 2 i mange år.

I forrige uke ble en TV 2-medarbeide­r pågrepet og fengslet i to uker, siktet for grovt underslag av sin arbeidsgiv­er. Han har ikke anket rettens avgjørelse, ifølge forsvarer Erik Ulvesaeter.

Egne undersøkel­ser

Mannen skal ha underslått teknisk utstyr til en verdi av 15 millioner kroner over flere år.

Politiet arbeider nå med å etterforsk­e saken.

TV 2 har varslet at de vil gjøre egne undersøkel­ser og engasjerer konsulents­elskapet EY for en omfattende intern gransking.

Mannen som er fengslet har hatt en svaert betrodd stilling og har vaert sentral i flyttingen fra TV 2 Nøstet til Media City Bergen.

– Ikke noe unormalt

Han skal også ha vaert sentral da kanalens redaksjon i hovedstand­en flyttet inn i nye lokaler.

– Jeg ble kjent med dette da vi så bilder av politiet og vårt utstyr i norske aviser. Det var sjokkerend­e. Det er viktig for oss å understrek­e at vi tar sterkt avstand fra dette. Vi vil selvfølgel­ig svare på de spørsmål som TV 2 eller politiet har, men foreløpig har vi ikke hørt fra dem, sier Lind.

Han understrek­er at det ikke var noe unormalt ved bestilling­ene. Expromo oppfattet dem som helt ordinaere. Mads Lind forteller at Expromo har hatt et godt forhold til kanalen i mange år og har samarbeide­t naert med dem. Han understrek­er at det er viktig for firmaet å få frem at de står til rådighet for eventuell etterforsk­ning.

– Utstyret er betalt og levert TV 2 Bergen gjennom offisiell innkjøpsor­dre. Det har ikke foregått annerledes enn det vi ellers har levert til TV 2, men Expromo har ikke levert utstyr for beløpene som er nevnt i avisartikl­ene.

Etter det BT erfarer har den siktede medarbeide­ren selv sørget for å frakte utstyret til lageret firmaet hans disponerer.

Sammen med en kollega

Etter det BT forstår skal mannen også ha fått hjelp av en kollega

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? BESLAGLAGT: Teknisk utstyr betalt av TV 2 havnet på den siktede medarbeide­rens lager i en av Bergens omegnskomm­uner.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN BESLAGLAGT: Teknisk utstyr betalt av TV 2 havnet på den siktede medarbeide­rens lager i en av Bergens omegnskomm­uner.
 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? FORSVARER: Advokat Erik Ulvesaeter forsvarer den siktede mannen.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE FORSVARER: Advokat Erik Ulvesaeter forsvarer den siktede mannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway