Bergens Tidende

Grovt underslag

-

– som skal ha vaert i god tro – til å frakte utstyret til det aktuelle lageret. BT har vaert i kontakt med den aktuelle kollegaen som tar avstand fra saken.

– Jeg fikk sjokk da jeg leste om dette i avisen, sier mannen.

BT har vaert i kontakt med politiadvo­kat Anders Hoff som ikke har ytterliger­e kommentare­r til etterforsk­ningen.

Rutiner og fullmakter

Politiet har den siste tiden kalt inn en rekke vitner til avhør. Noen har allerede vaert i avhør, andre skal.

BT er kjent med at politiet ser på rutiner, fullmakter og TV 2s kontrollsy­stem.

Flere tidligere medarbeide­re sier de ikke kan forstå hvordan mannen har kunnet lure kanalen uten å ha blitt oppdaget tidligere.

– Det verste er at folk måtte slutte på grunn av svak økonomi i kanalen mens han beriket seg, sier en tidligere TV 2-medarbeide­r som nå er sluttet. BERGEN KL. 14.41: I fjor høst ble Gunnar Nordhus dømt til fem år ubetinget fengsel for blant annet bedrageri og utroskap. En medtiltalt takstmann ble dømt til ett års betinget fengsel. Begge anket dommen. Anken fra Nordhus rettet seg mot bevisvurde­ringen under skyldspørs­målet, lovanvende­lsen, saksbehand­lingen og straffutmå­lingen. Han får kun vurdert på ny om straffen på fem år fengsel er korrekt. Takstmanne­ns anke gjaldt bevisvurde­ringen underskyld­spørsmålet og saksbehand­lingen. Han nådde ikke frem med sin anke, går det frem av en avgjørelse fra Gulating lagmannsre­tt.

 ??  ?? TV 2-medarbeide­ren er siktet for grovt underslag. Strafferam­men er fengsel inntil seks år. Ved avgjørelse­n av om underslage­t er grovt skal det saerlig legges vekt på omverdien av det underslått­e er betydeligu­nderslaget har pågått over lengre tiddet er begått ved brudd på en saerlig tillit som følger med en stilling, et verv eller oppdragdet er ført eller utarbeidet uriktige regnskaper eller uriktig regnskapsd­okumentasj­on.
TV 2-medarbeide­ren er siktet for grovt underslag. Strafferam­men er fengsel inntil seks år. Ved avgjørelse­n av om underslage­t er grovt skal det saerlig legges vekt på omverdien av det underslått­e er betydeligu­nderslaget har pågått over lengre tiddet er begått ved brudd på en saerlig tillit som følger med en stilling, et verv eller oppdragdet er ført eller utarbeidet uriktige regnskaper eller uriktig regnskapsd­okumentasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway