Bergens Tidende

Supergrupp­en skal spille på en

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

– Om vi spiller for 70.000 eller 700, er ett fett. Bare folk har det gøy, sier trommeslag­er Brad Wilk i Prophets of Rage til BT.

Brad Wilk regnes som en av amerikansk rocks store trommiser, fra han i 1991 startet Rage Against The Machine i Los Angeles sammen med gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford og vokalist Zack de la Rocha.

Da bandet ble oppløst i 2000 og de la Rocha hoppet av, startet de andre supergrupp­en Audioslave sammen med Chris Cornell fra Soundgarde­n.

– Vi var store fans

Cornell ga seg i 2007 for å fokusere på solokarrie­ren, og det gikk ikke mange måneder før Rage Against The Machine ble gjenforent på Coachella-festivalen.

Nå er det en annen supergrupp­e, Prophets of Rage, som tar mye av tiden til Wilk. Dette er ham, Commerford og Morello sammen med raplegende Chuck D fra Public Enemy, B-Real fra Cypress Hill, samt DJ Lord.

– Ringen er sluttet. Da Rage kjørte til øvingsloka­let helt i begynnelse­n, var det Public Enemy og Cypress Hill som dominerte bilstereoe­n. Vi var store fans. Derfor er det kult at kjemien på scenen er så bra. Vi elsker å spille sammen, sier Wilk på telefon fra Danmark.

– Liker du publikum her nord? – Jeg hadde faktisk glemt hvor entusiasti­ske skandinave­r er på konserter. Jeg håper det er sånn i Bergen også, for jeg kan ikke huske å ha spilt der før, sier Wilk.

Onsdag stiller de på Verftet.

Settlisten full av klassikere

49-åringen

begynte

å

spille

 ?? FOTO: TRAVIS SHINN, CAROLINE ?? PROPHETS OF RAGE: Tim Commerford (fra v.), Tom Morello, B-Real, Chuck D, DJ Lord og Brad Wilk spiller på Verftet onsdag.
FOTO: TRAVIS SHINN, CAROLINE PROPHETS OF RAGE: Tim Commerford (fra v.), Tom Morello, B-Real, Chuck D, DJ Lord og Brad Wilk spiller på Verftet onsdag.
 ??  ?? TROMMER: Brad Wilk og B-Real i Prophets of Rage på scenen i Washington i september i fjor.
TROMMER: Brad Wilk og B-Real i Prophets of Rage på scenen i Washington i september i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway