Bergens Tidende

Ubb i Bergen

-

trommer i 13-årsalderen, etter at familien hadde flyttet til SørCalifor­nia. Van Halen var det store favorittba­ndet på den tiden.

– Det jeg drømte om som barn, var å få spille trommer og virkelig oppnå kontakt med et publikum. Det er det samme om det er foran 70.000 mennesker på en festival eller på en klubb for 700, jobben skal gjøres, uansett, sier Wilk.

Prophets of Rage, som har tatt navnet fra en Public Enemy-låt, har gitt ut ett album sammen, men på konsertene spilles det låter fra alle moderbande­ne.

I Danmark torsdag sto åtte Rage-låter på menyen, inkludert klassikere som «Killing in the Name», «Bulls on Parade» og «Bullet in the Head», mens det ble spilt to Public Enemy-låter, deriblant «Fight The Power», og kun én Cypress Hill-låt, «How I Could Just Kill a Man».

– Tom Morello er hjernen bak settlisten­e. Katalogen er enorm. Men jeg tror alle er fornøyd med låtvalget. Vi har også øvd inn flere hiphop-avdelinger, som skal brukes innimellom. Målet mitt er at Prophets of Rage skal ha såpass mange egne låter, at vi kan konsentrer­e konsertene rundt nytt materiale.

– Men er det ikke forventnin­ger fra fansen om at dere skal kjøre gamle klassikere?

– Jeg føler ikke det. Vi har selvfølgel­ig en historie som mange er opptatt av – og alle i bandet glir sømløst gjennom hverandres låter, men jeg er like komfortabe­l med å spille ny musikk, sier Wilk.

– Kommer med ny plate

Han forteller at den første konserten Rage Against The Machine noensinne gjorde, var som oppvarming for Public Enemy.

– Så Chuck D er en vi har kjent hele veien. Han sang ofte med oss midt på 1990-tallet. Det føles veldig naturlig at vi tok opp igjen hansken nå, sier Wilk.

Prophets of Rage skal turnere frem til september. Da kommer det ny musikk.

– Vi har jobbet en del i studio i vår. Mange nye låter er klare, men vi har ikke satt noen dato for et eventuelt nytt album.

–Er det like gøy å spille nå som det var for 25 år siden?

– Ja. Det er jo ganske utrolig at alle sammen fremdeles kan holde på med musikk og reise verden rundt for å spille. Jeg føler fremdeles at vi eksperimen­terer, sier Wilk og ler lett.

– Savner Chris Cornell

Audioslave ble gjenforent på en anti-Trump-konsert i januar 2017 – etter ti års pause. Det var snakk om gjøre flere konserter, men noen måneder seinere, etter en konsert med Soundgarde­n, ble Chris Cornell funnet død på hotellromm­et.

Politiet konkludert­e med at det var et selvmord. Hele rockeverde­n sørget.

Prophets of Rage har flere ganger i ettertid hedret Cornells minne ved å spille Audioslave­låter på konserter – med ulike vokalister.

– Det var jo helt forferdeli­g, det å miste en venn og en bandkolleg­a på den måten. Savnet er ennå sterkt. Det er faktisk dager jeg våkner og har glemt at Chris er vekke. Heldigvis lever musikken hans videre – og den kan alle ta del i, sier Wilk.

 ?? FOTO: BRENT N. CLARKE, AP ??
FOTO: BRENT N. CLARKE, AP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway