Bergens Tidende

Sperret av hus etter dødsfall og giftmistan­ke

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no ARNE EDVARDSEN ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE MALENE INDREBØ-LANGLO foto EIRIK BREKKE foto GEIR MARTIN STRANDE

I går kveld var bombegrupp­en fra Oslo på plass for å undersøke en leilighet.

Torsdag kveld rykket politiet ut til en adresse i Kronstadom­rådet, etter at en mann ble funnet død.

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt, men mistenker at mannen kan ha oppbevart giftstoffe­r i huset.

Derfor ble huset sperret av.

– Forholdsre­gler

Grunnen til politiets mistanke er at mannen tidligere har hatt befatning med kastorbønn­er, som inneholder giftstoffe­t ricin. Giften kan forårsake indre blødninger og ødelagte organer, og det finnes heller ingen motgift.

– Vi vet ikke om det kan vaere giftstoffe­r i huset nå, men vi har satt i gang en aksjon. Det er rett og slett bare tatt forholdsre­gler, sa operasjons­leder Frode Kolltveit til BT fredag morgen.

To personer med tilknytnin­g til huset og politipatr­uljen som rykket ut til stedet, ble sendt til Haukeland universite­tssjukehus for å ta prøver.

Bombegrupp­en på plass

Politiet har bedt om bistand fra en bombegrupp­e i Oslo, etter å ha sendt dem bilder av huset og den døde mannen.

I en pressemeld­ing skriver politiet at det var vanskelig for bombegrupp­en å vurdere situasjone­n ut ifra bildene, og de besluttet å sende tjenestepe­rsoner til Bergen.

Fredag ettermidda­g var bombegrupp­en på plass i Bergen, og etter informasjo­nsmøte på politihuse­t ble de vist til åstedet.

– Da gaten plutselig ble full av politi, brannfolk og personer utstyrt med blå beskyttels­esdresser, begynte noen av oss å bli bekymret, men vi fikk beskjed om at det ikke var noen grunn til engstelse, sier Ronan Abiven.

Han er en av de naermeste naboene til huset der den døde mannen ble funnet.

Fra stuen kan Abiven se kjellerlei­ligheten som politiet har sperret av.

Han skjønner at politiet ikke ønsket mer oppstuss om hendelsen enn de gjorde, men kunne tenkt seg at de ble orientert om hva som faktisk hadde skjedd.

Beredskap på Haukeland

Torsdag ettermidda­g iverksatte Haukeland universite­tssjukehus en såkalt beredskaps­situasjon som følge av hendelsen.

– Vi tok imot fire personer etter funn av en død person på Kronstad. Grunnen var at situasjone­n rundt dødsfallet var uavklart, sier Clara Gjesdal, viseadmini­strerende direktør ved Haukeland fredag formiddag.

Hun sier det var uavklart om de fire personene hadde blitt utsatt for et stoff med ukjent virkning.

– I slike situasjone­r følger vi vanlige rutiner og iverksatte en beredskaps­situasjon. Det viste seg at ingen personer var påført skader.

Vi vet ikke om det kan vaere giftstoffe­r i huset nå, men vi har satt i gang en aksjon. Det er rett og slett bare tatt forholdsre­gler.

Frode Kolltveit, operasjons­leder

 ??  ?? BOMBEGRUPP­E: Klokken 19.50 fredag, etter et innførings­møte på politihuse­t i Bergen, var bombegrupp­en fra Oslo på plass på Kronstad sammen med krimteknik­ere og brannvesen.
BOMBEGRUPP­E: Klokken 19.50 fredag, etter et innførings­møte på politihuse­t i Bergen, var bombegrupp­en fra Oslo på plass på Kronstad sammen med krimteknik­ere og brannvesen.
 ??  ?? SPERRET: Politiet sendte bilder av huset til en bombegrupp­e i Oslo. Gruppen er nå på plass ved leilighete­n for å vurdere situasjone­n.
SPERRET: Politiet sendte bilder av huset til en bombegrupp­e i Oslo. Gruppen er nå på plass ved leilighete­n for å vurdere situasjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway