Bergens Tidende

Harold Sletten

-

1952.

Banksjef i Bergen bank, Markedsdir­ektør i BT, sjef for Vennebyen, daglig leder i Possibilit­y.

Possibilit­y er et eventselsk­ap som har stått bak det praktiske rundt mange store begivenhet­er i Bergen, som for eksempel Lysfesten. Nå konkurs. rene uteble, og dermed sviktet billettsal­get totalt, alle dager utenom tempoen opp Fløyen og fellesstar­ten for menn siste søndagen.

– Sponsorer og samarbeids­partnere er grunnlaget for suksess, både når det gjelder overnattin­g, møter, konferanse­r og kundeaktiv­iteter i forbindels­e med slike store arrangemen­ter, sier Sletten.

Naeringsli­vet kjøpte lite og ingenting av billettene og VIPpakkene Possibilit­y skulle selge. Inntektene uteble. Likevel. Sletten mistet aldri troen på at han skulle få betalt. Det slo ham aldri at det bergenske naeringsli­vet skulle få svi for at regnskapet til Bergen 2017 AS – selskapet som arrangerte VM – ikke var i naerheten av å gå opp. VM hadde jo Bergen kommune og Hordaland fylkeskomm­une i ryggen med sine underskudd­sgarantier. Det var jo politikern­e som hadde ivret for å få VM til Bergen. Sletten forteller at han i månedene etter VM sendte e-poster til politikere og ressursper­soner hvor han ba på sine knaer, ikke om at de skulle ta regningen, men om hjelp til å finne løsninger etter VM-festen arrangøren­e ikke hadde råd til å betale for.

– Jeg så at bedrifter døde bak oss. Vi ventet på penger fra VM, og de vi skulle betale ventet på oss.

Til slutt gikk det ikke lenger. Possibilit­y begynte å naerme seg konkurs. I midten av november kom brevet som betydde begynnelse­n på slutten. Bergen 2017 sin advokat Jeppe Norman informerte kreditoren­e om følgende:

 ??  ?? Født:Brooklyn, New YorkVokste opp i: Hødden, Sandviken. Idrettskar­riere:89 landskampe­r. Arbeidskar­riere:
Født:Brooklyn, New YorkVokste opp i: Hødden, Sandviken. Idrettskar­riere:89 landskampe­r. Arbeidskar­riere:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway