Bergens Tidende

Sto imot Brasils spurt

-

årsaken til at Cristiano Ronaldo og Lionel Messi måtte reise tidlig hjem fra VM.

– Vi gjorde noe stort mot Argentina, og vi hevet nivået vårt igjen. Nå er vi blant de siste fire lagene. Det blir uansett ikke et mislykket VM, sier Deschamps.

Han var kaptein da Frankrike vant VM i 1998. Nå er laget to kamper unna en ny triumf.

Stolt av lagkamerat­ene

Luis Suárez og co. hadde ikke mer å by på etter Musleras tabbe, og søramerika­nerne må reise hjem etter å ha levert solide prestasjon­er helt frem til fredagens kamp.

– Jeg er stolt av mine lagkamerat­er. De er løver, sa Kevin De Bruyne (bildet) fulgte opp klubbkamer­at Fernandinh­os selvmål med et drømmemål da Belgia slo Brasil 2–1 og sørget for at resten av VM blir som et EM. Manchester City-spillere var sentrale på godt og vondt da Belgia forlenget sin rekke av kamper uten nederlag til 24 og sendte ikke-europeerne­s siste representa­nt ut av sluttspill­et i Russland. Renato Augusto hadde vaert på banen bare et par minutter da han nikket inn Philippe Coutinhos fremspill og reduserte i det 76. minutt, men tross massivt press og store sjanser kom utlikninge­n aldri. Thibaut Courtois skal ha mest av aeren for det. Han fullførte en superkamp da han på overtid vippet Neymars skudd mot krysset over tverrligge­ren. kaptein Diego Godín L’Équipe.

– Vi er et lag der alle gir alt i kampene og i forberedel­sene. Jeg har kun takknemlig­e ord for mine lagkamerat­er, sa Atlético Madrid-spilleren.

Han ville ikke legge skyld på den uheldige keeperen Muslera.

– Fernando er en stor keeper. Alle gjør feil. Andre ganger har han reddet oss med utrolige redninger, sa 32-åringen.

Det ville heller ikke landslagss­jef Óscar Tabárez.

– Bare den som ikke gjør noen ting unngår feil. Etter kampen sa jeg til alle mine spillere at de kan vaere stolte og holde hodet høyt hevet. Jeg har ikke noe dårlig å si om dem, sa 71-åringen ifølge NTB.

Manglet storscorer­en

ifølge En stor strek i regningen for Uruguay var det at stjernespi­ss Edinson Cavani ikke ble spilleklar mot Frankrike. Tomålsscor­eren fra åttedelsfi­nalen ble erstattet av Cristhian Stuani. For Frankrikes del var Blaise Matuidi suspendert og ble erstattet av Corentin Tolisso.

Frankrike hadde god kontroll, og laget tok ledelsen etter 39 minutter. Rodrigo Bentancur taklet Tolisso knallhardt, og Frankrike fikk frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Antoine Griezmann slo ballen presist inn i feltet, der raget Real Madrids Raphaël Varane høyest og stanget inn 1–0.

Uruguay fikk sjansen til å utlikne to minutter før pause, men Lloris vartet opp med en mesterlig redning. Et frispark fra Vecino ble headet mot mål av Martín Cáceres. Tottenhamk­eeperen strakte seg så lang han var og fikk slått ballen vekk fra mål med høyrearmen.

Kjempetabb­e

Det var liten tvil om at Uruguay satset mer offensivt i andre omgang. Da trøkket i det første snaue kvarteret etter hvilen ikke ga resultater, gjorde trener Óscar Tabárez et dobbeltbyt­te. Stuani og Bentancur ble erstattet av Maxi Gómez og veteranen Cristian Rodríguez.

Men endringene ble umiddelbar­t etterfulgt av Musleras giganttabb­e.

Kjempemiss­en av 32-åringen fra Galatasara­y kunne minne om Liverpools Loris Karius’ opptreden i mesterliga­finalen mot Real Madrid, eller Erik Thorstvedt­s kjempebrøl­er i sin Tottenhamd­ebut mot Nottingham Forest i 1989.

Uansett resulterte det i Griezmanns tredje VM-mål, og med 2–0 etter en times spill syntes kampen avgjort til Frankrikes fordel.

Frankrikes spisstjern­e avslo fra å feire sin scoring. Han er klubbkamer­at med Uruguays stoppere Diego Godín og José Gimenez i Atlético Madrid.

– Jeg spilte også mot venner, og av respekt for dem fant jeg det rett å avstå fra jubel.

Usikker på fremtiden

Selv om Uruguay spilte med kniven på strupen mot slutten av oppgjøret, hadde Frankrike god kontroll. Didier Deschamps’ menn holdt på ballen og slet ut et uruguayans­k lag som helt klart savnet Cavani sterkt.

Óscar Tábarez har vaert Uruguays landslagss­jef i tolv år. Han førte Uruguay til VM-semifinale i 2010 og til Copa América-seier året etter. I Brasil for fire år siden ble Colombia for sterke i åttedelsfi­nalen. Denne gang ble det altså exit i kvartfinal­en.

– Vi la ned et stort fysisk arbeid de første 20 minuttene, men vi greide ikke å utnytte problemene vi påførte Frankrike. Så scoret de det første målet, og det er svaert viktig i en kamp som denne, sa Tábarez ifølge NTB.

71-åringen er usikker på fremtiden etter kvartfinal­e-exiten.

– Jeg kjenner ikke et eneste eksempel hvor en trener avgjør sin egen fremtid. Jeg har fortsatt kontrakt, men det er ikke opp til meg å avgjøre, sa han.

 ?? FOTO: JASON CAIRNDUFF, REUTERS ??
FOTO: JASON CAIRNDUFF, REUTERS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway