Bergens Tidende

Kjetil Knutsen regner med han sitter trygt

Alle bunnlagene utenom Glimt har sparket treneren. Men Kjetil Knutsen frykter ikke for jobben, til tross for kvass kritikk fra en klubblegen­de den siste uken.

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Det har blåst rundt Bodø/Glimttrene­ren i det siste. Etter at unggutten Patrick Berg takket nei til kontraktsf­orlengelse med klubben, har kritikken mot Knutsen og den sportslige ledelsen vaert massiv.

Patrick er nemlig nestemann i arverekkef­ølgen til en fotballfam­ilie med naermest kongelig status i Bodø. Han er sønn av Ørjan Berg, nevø til Runar og Arild.

Da nyheten om at Patrick ville forlate klubben sprakk, var sistnevnte onkel snar med å legge et ut et kvast innlegg på Facebook. Der raste han mot Glimts manglende evne til å ta vare på talentene sine.

– Jeg har ikke lest noe av kritikken, det må jeg bare få sagt. Men det er ytringsfri­het i dette landet, og Berg-familien er i sin fulle rett til å uttrykke det de vil. Så kan man velge om man er enig eller uenig i det, sier Knutsen.

«Mini-Bergen»

Igjen har altså den tidligere Åsane-treneren lagt seg ut med en betydnings­full familie. Da han forlot bergensklu­bben etter 2016-sesongen, hevdet han selv at hans manglende vilje til å bruke styremedle­m Roald Bruun-Hanssens sønn var en bakomligge­nde årsak. Noe Åsane seinere har avkreftet.

Sakene kan ikke sammenlikn­es, mener Knutsen.

– Nå kommer jo ikke kritikken internt, så det er ikke noe som påvirker jobben jeg gjør. Hvis den hadde gjort det, hadde det ikke vaert lenge til jeg måtte funnet meg noe annet å gjøre, sier han.

Glimt-treneren tar saken med knusende ro.

– Bodø er et slags «MiniBergen». Det blåser ofte rundt klubben, men det er jo bare et tegn på at folk bryr seg. Vi må bare vaere så robuste at vi tåler at det blir stilt kritiske spørsmål til jobben vi gjør. Jeg kunne jo ønske at folk modererte seg, men jeg lever helt fint med det, sier Knutsen

Frykter ikke for jobben

49-åringen fra Arna frykter ikke at saken er ødeleggend­e for ham personlig. Ifølge ham har ikke Bodø/Glimt en kultur for å trekke raske beslutning­er, og han regner derfor med å få god tid til å reise byggverket han har startet på. I motsetning til mange av trenerkoll­egene hans.

Fem av de seks nederste klubbene på eliteserie­tabellen har

eallerede avskjedige­t treneren. Glimt er de eneste som fortsatt står last og brast ved sin.

– At så mange trenerkoll­eger har mistet jobben allerede er ikke et sunnhetste­gn for norsk fotball. Hver sak lever selvfølgel­ig sitt liv, men i det store bildet er det ikke bra i det hele tatt, sier Knutsen.

Han fortsetter:

– Jeg har heldigvis aldri hatt noen frykt for å miste jobben.

Møter Brann

Den tidligere assistente­n tok over hovedansva­ret da Aasmund Bjørkan trakk seg tilbake og ble sportslig leder etter opprykket i fjor. Knutsen har nå ledet laget i en halv sesong, uten at det har gitt oppsiktsve­kkende resultater verken positiv eller negativ forstand.

Glimt ligger på 12.-plass med 15 poeng. Bare ett poeng mer en Stabaek på den utsatte kvalifiser­ingsplasse­n.

– Vi har vel fått det vi fortjener, selv om man alltid synes man har fortjent mer. Jeg er ny, laget kommer fra 1. divisjon, så vi har trengt tid på å akklimatis­ere oss. Vi har respekt for nivået, men jeg føler samtidig vi har vist at vi har ferdighete­r til å vaere her, sier Knutsen.

Søndag får han besøk av sin tidligere arbeidsgiv­er, Brann. En klubb han fortsatt føler sterkt for.

– Brann har hatt en imponerend­e sesong, og det har vaert utrolig gøy å følge dem. Jeg holder med dem i alle kamper utenom når de spiller mot oss, sier Knutsen.

– Hvordan skal dere slå dem? – Vi angriper denne kampen som vi angriper hver kamp. Vi bruker litt tid på motstander­en, men alltid mest tid på oss selv. I det siste har vi jobbet med det offensive, og det tar vi med oss inn i kampen, sier han.

Bodø er et slags «MiniBergen». Det blåser ofte rundt klubben, men det er jo bare et tegn på at folk bryr seg.

Kjetil Knutsen

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? MØTER BRANN: Kjetil Knutsen gleder seg over Branns gode sesong, men har ingen planer om å gi dem tre nye poeng søndag.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN MØTER BRANN: Kjetil Knutsen gleder seg over Branns gode sesong, men har ingen planer om å gi dem tre nye poeng søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway