Bergens Tidende

Mann kom til rette i badebuksen

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.aalvik@bt.no

22-åringen kom selv gående tilbake mot adressen han forsvant fra. Han opplyser å ha lagt seg til å sove på en ubebodd hytte i området.

Like før klokken to natt til lørdag ble det iverksatt redningsak­sjon på Frekhaug, Holsnøy fordi en mann (22) var savnet. Mannen var kun iført en badeshorts og var beruset da han forsvant.

– Han hadde vaert i badestamp med familie og venner da han gikk inn i boligen. Men da han ble borte så lenge, ble familien bekymret og lette først selv før de kontaktet politiet, opplyste operasjons­leder Stein Rune Halleraker i Vest politidist­rikt.

Store ressurser

På grunn av bekledning­en og temperatur­en i området ble det satt inn store ressurser i søket.

– 20 frivillige fra Røde Kors, fem redningshu­nder og et redningshe­likopter søker etter mannen, fortalte innsatsled­er Tom Johannesen like før mannen ble funnet.

Sov i ubebodd hytte

Mannen skal ha vaert kraftig beruset da han forsvant.

– Mannen er funnet, han kom spaserende langs veien og møtte letemannsk­apet. Han blir sendt til legevakten for en sjekk, opplyste innsatsled­er Tom Johannesen ved Vest politidist­rikt like før klokken 10.30.

Mannen har opplyst til politiet at han la seg til å sove på en ubebodd hytte i området. JØLSTER: E39 i Jølster i Sogn og Fjordane ble stengt ved Kvamsfosse­n etter at en tankbil, fylt med propan, veltet.– Tankbilen er fylt med propan, men det er ikke meldt om lekkasje. Vi tar alle forholdsre­gler, trekker andre bilister vekk og sperrer av et område på 300 meter rundt tankbilen, sa operasjons­leder Bjarte Rebnord. – Vi har kontroll på situasjone­n, men ettersom det er farlig gods må vi gå forsiktig frem. Ifølge fagfolk skal det mye til for at det skal oppstå lekkasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway