Bergens Tidende

Fotballfeb­er på Nordnes

4000 bergensere sikret seg en plass på fotballfes­tivalen under lørdagens kvartfinal­e.

- LINNEA SKARE OSKARSEN linnea.skare.oskarsen@bt.no foto EIRIK BREKKE

At det blåser litt ute på Nordnes gjør kanskje bare godt når solen skinner fra en skyfri himmel ned på 4000 engasjerte fotballsup­portere.

Det er nemlig fullt inne på «Fotballfeb­er»-området, og i kampens første spilleminu­tter står noen titalls mennesker i kø utenfor inngangen.

«Söta bror»

Til tross for at det er flere tusen bergensere inne på området er det ganske stille.

Kanskje er det fordi utepilsen ikke har beynt å virke ennå, eller fordi nervene har tatt overhånd når det skal avgjøres om det er Sverige eller England som skal til semifinale­n i årets fotball-VM.

Blant fullsatte benkerader sitter venninnene Linn Karlsen og Anita Tørnes.

– Jeg kommer fra Fredriksta­d og det er ganske naerme Sverige, sier Karlsen.

– Man må holde med «söta bror», stemmer Tørnes i.

De to setter pris på festivalen og synes den skaper et flott samhold.

– Veldig kjekt

eLangs gjerdet mot sjøen sitter fire ungdommer med øynene klistret mot storskjerm­en under et stort England-flagg.

– Det er veldig kjekt å vaere ute i finvaeret og se kamp samtidig, sier Ingrid Bjeldemyr (15).

Hun og venninnene, Kaia Malene Nilsen (15) og Una Sloan (15) spiller fotball på hvert sitt lag i Bergen og møttes på skolen.

Mens BT snakker med dem scorer England i det 30. minuttet og jubelen runger fra de fire – nå er kampen i Englands favør.

Startet i Bergen

Fotballfeb­er-festivalen arrangeres i fem norske byer under VM, men alt startet i Bergen under EM for to år siden. Da var det 60.000 besøkende totalt.

Så langt har det vaert over 70.000 besøkende innom Fotballfeb­er-festivalen på Nordnes. Torsdag passerte omsetninge­n totalt 20 millioner kroner, fem av disse kommer fra inntekter i Bergen.

– Fotballfeb­er var en suksess under EM i 2016 og vi følte at dette opplegget var noe folk ville ha. Så langt har det vaert 180.000 besøkende på landsbasis, sier daglig leder i Fotballfeb­er Lars Joachim K. Hagen.

– Mister ikke nattesøvne­n

Stein Evensen og Arnbjørn Vevle synes det var en god idé med en kald utepils og kvartfinal­e etter å ha gått fra Fana over fjellet til Bergen. Begge stiller i England-drakter.

– Det er ikke sånn at jeg mister nattesøvne­n hvis Sverige vinner, men det er engelsk fotball vi følger med på til vanlig, sier Evensen og ler litt.

– England har hatt en del motgang og fortjener støtte, sier Vevle.

Dugnad for russebuss

– Det går helt supert, folk er hyggelige og det er kjempestem­ning, sier Jeanett Daae Børnes (17) som selger pizza på området.

Sammen med venninnen Thea Nordås jobber de til inntekt for russebuss.

– Dette er den beste dugnadsjob­ben jeg har vaert med på, sier Børnes.

På utsiden av festivalom­rådet har brødrene Oskar Billing Karlsrud (14) og Albert Billing Karlsrud (8) klatret opp på en container for å få med seg kampen.

– Det er synd for dem hvis ikke England vinner, sier Albert.

De to har holdt med England i hele VM og far står bak og følger med.

 ??  ?? VENNER: Henrik Myking (16), Ingrid Bjeldemyr (15), Kaia Malene Nilsen (15) og Una Sloan (15) har vaert på Nordnes flere ganger under årets fotball-VM.
VENNER: Henrik Myking (16), Ingrid Bjeldemyr (15), Kaia Malene Nilsen (15) og Una Sloan (15) har vaert på Nordnes flere ganger under årets fotball-VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway