Bergens Tidende

Gull til NornaSalhu­s og Gneist

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Pål Haugen Lillefosse og Martine Hjørnevik tok gull i U18-EM i henholdsvi­s stav og 100 meter hekk.

Fredag løp Pål Haugen Lillefosse (17), Gneist IL, inn til bronse på 100 meter under U18-EM i Györ. Søndag var det klart for finale i grenen han satser på, stavhopp, og der knuste han all motstand.

Franske Baptiste Thiery var naermest og stoppet på 5,30 meter, men Lillefosse fortsatte og stoppet ikke før listen lå på 5,46. Det er mesterskap­srekord og tangering av egen personlige rekord fra januar i år.

Stavhopper­en var naer å krype over 5,55 meter, som er kravet til senior-EM og årsbeste i Europa U18, men rev på tre forsøk.

Åtte hundredele­r

Lørdag tok Martine Hjørnevik (17), Norna-Salhus, seg til finalen i 100 meter hekk med tiden 13,27, ny pers og knappe syv hundredele­r bak Isabelle Pedersens aldersreko­rd.

I finalen søndag slipte hun av ytterliger­e en hundredel, som holdt til gull. Nederlands­ke Zöe Sedney tok sølv åtte hundredele­r bak, mens østerriksk­e Johanna Plank ble nummer tre, fjorten hundredele­r bak Hjørnevik.

– Teknisk løper hun litt på risiko, med lavere kneløft enn de fleste. Men som Ludmilla Engqvist er hun råsterk i bevegelsen­e. Hun hadde noen utrolige tider på hekk 4–6 i semifinale­n og potensiale­t er enormt. Hun er rå og smart, sier trener Tor Haugland til forbundet på Twitter.

– Norges Friidretts­forbund har en sjelden kveld, skriver forbundet på Twitter.

Perset i hvert løp

Andreas Haara Bakketun (17), Gneist IL, gjorde et solid innhogg i egen personlig rekord og den norske aldersreko­rden for G17 på 400 meter hekk i Györ. Fredag forbedret han persen fra 53,29 til 52,76.

I semifinale­n lørdag løp han inn til annenplass med tiden 51,94, og ble dermed klar for søndagens finale.

I finalen kuttet han aldersreko­rden og egen pers med enda et sekund, da han løp inn på tiden 50,92. Det holdt til fjerdeplas­s, to hundredele­r bak bronseplas­sen og knappe tre tideler bak gullet.

Allerede tirsdag er det nye muligheter for norske friidretts­utøvere. Da går U20VM i Tampere av stabelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway