Bergens Tidende

– Jeg burde prestert bedre

- KJETIL FLYGIND kjetil.flygind@aftenblade­t.no KURT B. M. HAUGLI

Fernando Gaviria veltet i en høydramati­sk avslutning på den andre etappen i Tour de France. Men Alexander Kristoff klarte aldri å tukte Peter Sagan som vant.

Peter Sagan tok sin første etappeseie­r i årets Tour de France da han gikk til topps på den 182,5 kilometer lange etappen fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon.

Alexander Kristoff ble nummer fem.

Sagan overtar den gule ledertrøye­n fra Fernando Gaviria som gikk i bakken like før mål, i en mye omtalt sving. Der gikk flere spurtere ned. Sagan overtar også den grønne poengtrøye­n.

Alexander Kristoff sier han ikke hadde noen spesielt god dag på sykkelen – på en ny glohet dag under fransk sommersol.

– Jeg satt ganske langt bak i den gruppen før velten og jeg måtte bruke mye krefter på å komme meg foran. Jeg kom kanskje ikke helt i posisjon. Jeg gled fremover, men klarte ikke å samle krefter til den spurten som var veldig seig i dag også, sier Kristoff til det ventende pressekorp­set utenfor UAE Team Emirates-bussen.

– Jeg hadde rett og slett ikke bein gode nok på slutten. Jeg håpet på litt bedre bein i dag, men det var cirka det samme som lørdag, sukket Kristoff.

– Stivnet ganske kjapt

Han satt godt med, men da råkjøret startet på oppløpet måtte han se Sagan, Sonny Colbrelli, Arnaud Démare og André Greipel krysse mållinjen foran seg.

– Jeg stivnet ganske kjapt da Démare startet, jeg hadde jeg ikke krefter til å gå i samme fart. Da skjønte jeg fort at dette ikke går, og da forsvinner litt av gnisten, forklarer Kristoff.

– Hvis jeg hadde fått en lagkamerat foran velten, kunne han kanskje ha kjørt meg frem, jeg ville kunnet spare litt krefter. Men jeg hadde ikke vunnet i dag, sier en aerlig 31-åring.

Kristoff fikk spørsmål om det ikke er slike situasjone­r han må utnytte om det skal bli en seier – spesielt ettersom flere av konkurrent­ene velter like før mål.

– I dag var det en stor sjanse for meg, og jeg burde prestert bedre. Jeg hadde ambisjoner om å kjøre bedre, så jeg er egentlig litt skuffet. I går var det litt oppløftend­e. Det var en litt lettere spurt. I dag trodde jeg at jeg skulle kunne kjempe naermere de beste, men jeg følte nesten at jeg var litt lenger unna. Så sånn sett er jeg skuffet.

– Men det er mange etapper og flere muligheter og jeg håper det skal løsne litt, sier Stavanger-karen.

– Mistet hodet

Kristoff sa til Aftenblade­t like før avreise til Touren at formen var god. Noe trener og stefar Stein Ørn også har bekreftet inn mot Tour-starten.

– Jeg følte meg ikke i kjempeform opp den siste bakken, men det er ganske varmt. Det kan vaere litt varmen som spiller inn. Jeg sitter med litt høy puls og det er kanskje varmen. Det har vaert varmt i Stavanger også, men det er kanskje ti grader kaldere der enn her. Så varmen spiller kanskje litt inn.

Roberto Ferrari, Kristoffs opptrekker i årets Tour de France, har slitt med å vaere akkurat der for Kristoff. Og gjøre akkurat den jobben han skal.

– Jeg føler at han mistet litt hodet i dag. Vi får ta det på en gjennomgan­g, han må forholde seg litt roligere litt lenger. Han er nervøs og ville kanskje gjøre en siste innsats. Han tok jo litt vind for meg, men jeg tror ikke det betydde ikke så mye, sier Kristoff om lagkompise­n.

Mandag er det lagtempo i Cholet. De 35 kilometern­e blir som en restitusjo­nsøkt å regne for Kristoff. Etter det venter flere vinnersjan­ser.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? SKUFFET: En skuffet Alexander Kristoff trillet i mål til en femteplass på søndagens etappe i Tour de France. Peter Sagan vant etappen.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN SKUFFET: En skuffet Alexander Kristoff trillet i mål til en femteplass på søndagens etappe i Tour de France. Peter Sagan vant etappen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway