Bergens Tidende

N ødelegge Fleischer’s fremtid

-

løsning som tilfredsst­iller alles ønsker. Til det er arealet for lite og ønskene for motstriden­de, sier Nielsen.

– For en røre

Formannska­pet på Voss behandlet konflikten i slutten av juni. Her ble saken utsatt til høsten.

Avisen Hordaland refererte blant annet følgende fra lokalpolit­iker Elin Seim (V):

– For en røre. Jeg kan ikke se at denne prosessen har vaert veldig ryddig og god. Hvorfor fremstår vi som vrange og vanskelige i denne saken når vi ellers legger til rette for og heier på dem som vil satse på Voss.

Seim sier til BT at hun vil ha svar fra administra­sjonen om dimensjone­ring, antall busslommer og om regelverke­t gir åpning for nedgraderi­ng av trafikknut­epunktet.

– Jeg mener at vi som politikere planer for større terrasse og uterestaur­ant, men alt er satt på vent til vi har nye hovedinnga­ng på plass, sier hotelldire­ktør Tønjum.

– I 2009 oppgradert­e vi med nytt kjøkken til 30 millioner kroner, uten at dette har vist igjen på bunnlinjen.

Både Tønjum og markedssje­fen understrek­er at det er bra at Voss får ny gondolbane og nytt hotell.

– Produktet Voss har vaert for dårlig de siste årene. Den nye gondolbane­n vil vaere et fantastisk løft som igjen setter Voss på turistkart­et, sier Tønjum.

Usikker fremtid i møte

Hva som skjer når det nye nabohotell­et Scandic står klart er han usikker på. Direktøren sier at de har valgt å stå utenfor de store hotellkjed­ene, og at intensjone­n er å holde fast ved det selv om det er tøft.

I snitt har Fleischer’s 50 prosent ledig kapasitet for året.

– Dersom vi får for mange konkurrans­eulemper som igjen fører til misfornøyd­e kunder, så vil det fort kunne gå nedover med hotellet. Investerin­gslysten er blitt dempet etter problemene vi har støtt på.

 ??  ??
 ??  ?? FRA GRØNT TIL ASFALT: Området foran Fleischer’s Hotel på Voss skal omgjøres til et stort trafikknut­epunkt. – De foreliggen­de planene skaper problemer for hotellets egen utvikling og fremtid, sier administre­rende direktør Erik Fleischer Tønjum.
FRA GRØNT TIL ASFALT: Området foran Fleischer’s Hotel på Voss skal omgjøres til et stort trafikknut­epunkt. – De foreliggen­de planene skaper problemer for hotellets egen utvikling og fremtid, sier administre­rende direktør Erik Fleischer Tønjum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway