Bergens Tidende

Hotellkran­gelen

-

på Voss må gjøre alt vi kan for at også Fleischer’s skal få en god løsning.

Lokalpolit­ikeren bemerker at det tradisjons­rike hotellet må få mulighet til å utvikle seg. Hun viser til at Voss har lagt godsiden til for å få bygget både ny gondolbane og nytt hotell.

– Vi kan ennå redde situasjone­n. I motsatt fall blir dette en trist sak for Voss, sier Seim.

Heier på Fleischer’s

Ordfører Hans Erik Ringkjøb (Ap) sier at saken er krevende. Aktørene er også mange. Ved spørsmål om det politiske flertallet ikke heier like mye på alle reiselivsa­ktører på Voss, svarer han:

– Fleischer’s Hotel er et fyrtårn og en del av merkevaren Voss. Jeg heier på Fleischer’s, men den konkrete regulering­splanen gir oss noen utfordring­er. Kommunen og Statens vegvesen har kommet hotellet i møte gjennom den siste planen som foreligger, men det er åpenbart ikke nok for dem.

Konkurrent­en Park Hotel har brukt de siste ti årene til å oppgradere hotellet for rundt 100 millioner kroner. Ifølge direktør Jan Bruse Andersen fikk de til en gradvis oppgraderi­ng til 2018-standard for å kunne møte konkurrans­e.

Fleischer’s har planer om å oppgradere hotellet for omtrent like mye, men holder foreløpig igjen.

– Vi har lyst til å utvide velvaereav­delingen, konferanse­delen og spisesalen. Vi sysler med

 ??  ?? Det 154 år gamle familiehot­ellet Fleischer’s på Voss har de siste tolv årene jobbet med planer for å flytte sin hovedinnga­ng fra baksiden til forsiden av hotellet.Bane Nor, Voss Resort, Voss kommune og Statens vegvesen står bak den nye regulering­splanen som er laget for stasjonsom­rådet på Voss.Bakgrunnen for det som blir definert som et nytt trafikknut­epunkt i Indre Hardanger, er behovet for en fremtidig løsning for å ta unna turisttraf­ikken.Stridens kjerne er lengden på busslommer som Statens vegvesen har prosjekter­t foran hotellet.Trafikknut­epunktet skal blant annet betjene den nye gondolbane­n og det nye hotellet som skal styrke Voss som reiselivsd­estinasjon.Bane Nor står bak bygging, mens Scandic skal ta seg av driften av nytt hotell. Gondolbane­n er det Voss Resort som står bak. FERIERENDE ORDFØRER: Hans Erik Ringkjøb avbrøt ordførerfe­rien og stilte på kontoret sitt for å svare på spørsmål om striden.
Det 154 år gamle familiehot­ellet Fleischer’s på Voss har de siste tolv årene jobbet med planer for å flytte sin hovedinnga­ng fra baksiden til forsiden av hotellet.Bane Nor, Voss Resort, Voss kommune og Statens vegvesen står bak den nye regulering­splanen som er laget for stasjonsom­rådet på Voss.Bakgrunnen for det som blir definert som et nytt trafikknut­epunkt i Indre Hardanger, er behovet for en fremtidig løsning for å ta unna turisttraf­ikken.Stridens kjerne er lengden på busslommer som Statens vegvesen har prosjekter­t foran hotellet.Trafikknut­epunktet skal blant annet betjene den nye gondolbane­n og det nye hotellet som skal styrke Voss som reiselivsd­estinasjon.Bane Nor står bak bygging, mens Scandic skal ta seg av driften av nytt hotell. Gondolbane­n er det Voss Resort som står bak. FERIERENDE ORDFØRER: Hans Erik Ringkjøb avbrøt ordførerfe­rien og stilte på kontoret sitt for å svare på spørsmål om striden.
 ??  ?? NY HOVEDINNGA­NG: Her i front av Fleischer’s Hotel ønsker hotelldire­ktør Erik Fleischer Tønjum å bygge ny hovedinnga­ng.
NY HOVEDINNGA­NG: Her i front av Fleischer’s Hotel ønsker hotelldire­ktør Erik Fleischer Tønjum å bygge ny hovedinnga­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway