Bergens Tidende

Nytt håp om naturgassv­irksomhet i Kirkenes

-

KIRKENES: Den russiske naturgassg­iganten Novatek vurderer å bruke norske havner til omlasting av naturgass, og ordføreren i Sør-Varanger håper på ja fra Kreml. – Dette avgjøres ikke her oppe på grensen, dette ligger i Kreml, kanskje på Putins bord. Det kan komme til en avgjørelse innen noen få uker, sier ordfører Rune Rafaelsen (Ap) til Klassekamp­en. Han håper prosjektet skal få klarsignal og på flere jobber i lokalsamfu­nnet. Novatek er ifølge avisen i ferd med å bygge sitt andre ilandførin­gsanlegg for naturgass på Jamal-halvøyen, langt øst i russisk Arktis, som etter planen skal stå klar i november i år. Selskapet ser derfor på muligheter for å laste om gassen fra spesialbyg­de tankskip til vanlige tankskip, som skal frakte gassen videre sørover til Europa. OSLO: 2,6 millioner personer sov på norske overnattin­gssteder i mai. Det er seks prosent flere enn i mai i fjor. Ved hotellene var det 1,8 millioner overnattin­ger i mai – en økning på fire prosent fra i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyr­å. Den kraftigste enkeltøkni­ngen sto tsjekkerne for. De tilbrakte nesten 64 prosent flere netter ved hotellene i mai i år. Også blant amerikaner­ne, som er de utlendinge­ne som tilbringer flest netter på norske hoteller, var det en kraftig økning i antallet hotellover­nattinger. Samtidig opplevde campingpla­ssene en økning på hele 20 prosent i antall overnattin­ger fra utenlandsk­e turister. Bobiler var den overnattin­gsmåten som økte mest, med hele 32 prosent.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? ØKNING: Det var 1,8 millioner overnattin­ger på de norske hotellene i mai. Her Visnes Hotel Stryn.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ØKNING: Det var 1,8 millioner overnattin­ger på de norske hotellene i mai. Her Visnes Hotel Stryn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway