Bergens Tidende

Stadig flere nordmenn kjøper seg bobil

-

OSLO: I løpet av året pantes 30 millioner utenlandsk­e bokser i Norge, anslår Infinitum. Selskapet som driver den norske panteordni­ngen ber folk om også å pante denne typen bokser. –Målet er å gjenvinne alle drikkevare­bokser, noe som er 20 ganger mer miljøvennl­ig enn å produsere ny aluminium. Det er derfor viktig at boksene ikke blir kastet, sier Randi Varberg, informasjo­nsdirektør for Infinitum. Selskapet oppgir at de kontinuerl­ig jobber med å registrere utenlandsk­e strekkoder, slik at flere flasker og bokser kan pantes i Norge. I fjor kom det inn 28 millioner bokser uten pantemerke. OSLO: 2474 nye bobiler ble registrert i første halvår i år. Ved utgangen av juni kjørte det dermed 50.896 norskregis­trerte bobiler rundt på veiene. Nordmenn kjøpte nesten 900 flere bobiler i første halvår i år enn i tilsvarend­e periode i 2014. – Ja, det er klart vi er overrasket over at økningen er såpass stor. Salget av campingvog­ner har gått opp og ned i den samme perioden som vi har registrert jevn og stabil økning i salget av bobiler. Kanskje det er så enkelt som at forhandler­ne våre har økt oppmerksom­het mot bobiler, sier generalsek­retaer Geir Holm i Norges Caravanbra­nsjeforbun­d i en pressemeld­ing. Tall Statistisk sentralbyr­å publiserte i forrige uke viser samtidig at antallet bobiler i Norge ved starten av året var nesten doblet siden 2008. BRUSSEL: Norge skal komme naermere Natos mål om å bruke to prosent av BNP på forsvar, lover statsminis­ter Erna Solberg. Men hun er ikke villig til å tallfeste hvor mye. – Vi kan ikke i dag si akkurat hvor mye. Det er mange ukjente størrelser, sier statsminis­ter Erna Solberg (H) til NTB. Dagens plan gjelder frem til 2020, mens den neste vil dekke perioden fra 2021 til 2024.

 ??  ?? mennesker hadde innen utgangen av mai i år tilbrakt en eller flere netter på overnattin­gssteder i Norge. Dette er en økning på 400.000 personer.
mennesker hadde innen utgangen av mai i år tilbrakt en eller flere netter på overnattin­gssteder i Norge. Dette er en økning på 400.000 personer.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway