Bergens Tidende

Nabolag i alvorlig VM-form

I Sundts veg på Nesttun har flagg fra 18 nasjonalit­eter vaiet fra balkongene i snart tre uker. Hvorfor? Fordi det er fotball-VM.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto EIRIK BREKKE

eDet oser av to griller. De voksne sitter fremdeles rundt bordet og prater, mens ungene går på rulleskøyt­er og sparker fotball. Det idylliske nabolaget skiller seg ikke nevneverdi­g ut ved første øyekast, men ser man litt naermere, blir det veldig klart – her er det fotball som gjelder.

– Det virker som om dette er gøyere for folk enn jeg hadde forutsett, sier Tore Dyngeland.

– Veldig samlende

På et møte i sosialkomi­teen til de brune husene i Ramstad Gård boligsamei­e ble ideen lansert, uten noen tanke om at den kunne bli en realitet.

–En av naboene sa det litt på gøy, så bestilte jeg flagg på nettet, sier Dyngeland om flaggene som er fordelt på de ni tomannsbol­igene.

Flere av karene i nabolaget pleier å se fotballkam­per sammen, men under dette mesterskap­et dro de på litt ekstra. Det har skapt en aldri så liten VM-feber i gaten.

– Selv vil jeg si at jeg er semiintere­ssert i fotball, men det blir jo litt fest av det og det er veldig samlende, sier Majken Askeland, som var litt seint ute med å skaffe seg flagg og endte opp med Japan, et av overraskel­seslagene i VM.

Storskjerm i carporten

I tillegg til flagg har naboene tippekonku­rranse og samlinger

 ??  ?? TRAKK KORT: 16 av flaggene ble fordelt etter trekning av høyeste kort. – Møtedeltak­erne kom med mandat fra kone og barn, sier Tore Dyngeland, som selv endte opp med det spanske flagget.
TRAKK KORT: 16 av flaggene ble fordelt etter trekning av høyeste kort. – Møtedeltak­erne kom med mandat fra kone og barn, sier Tore Dyngeland, som selv endte opp med det spanske flagget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway