Bergens Tidende

Kan likevel få bruke Iskanten til kamper

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no foto RUNE SAEVIG

Hordaland ishockeykr­ets har nå fått beskjed fra forbundet om at Iskanten kan brukes på dispensasj­on til kamper for de yngste.

Bergens Tidende meldte i slutten av juni at Bergen kommune har bestemt seg for å stille penger til rådighet for nye vant til ishockeyba­nen på Iskanten. De nye vantene i ishallen vil dog ikke stå klare før neste sommer.

At vantene ikke blir klare til kommende høstsesong førte til usikkerhet om hallen kunne brukes til kamper i år. Bergen kunne altså ha stått igjen med kun én ishall til kampbruk, Bergenshal­len.

Nå har derimot IshockeyBe­rgen fått beskjeden de har ventet på.

– Helt fantastisk. Det var godt å få dispensasj­onen bekreftet og på plass. Det er slitsomt å jobbe med sånne ting, når man skal ha fokus på idretten, sier Ørjan Berntsen som er leder for Lyderhorn ishockeykl­ubb og Hordaland ishockeykr­ets.

– Viktigst for de minste

Forrige sesong spilte Bergenog Lyderhorn Ishockeykl­ubb på dispensasj­on på Iskanten. Generalsek­retaer i Norges Ishockeyfo­rbund, Ottar Eide, har tidligere uttalt at en liknende dispensasj­on i utgangspun­ktet var uaktuelt, men har nå altså snudd.

– Begrunnels­en for at vi nå gir dispensasj­on er at de yngste årsklassen­e er det vi vurderer som lokale serier, som klubbene styrer selv. Vi har gitt dispensasj­on for det samme andre plasser, for eksempel i Kristiansa­nd, sier Eide.

Eide legger til at risikoen for skader er mindre for de yngste årsklassen­e, og at de derfor kan spille med vant som i utgangspun­ktet ikke er godkjent.

Berntsen er glad ishockeyfo­rbundet snudde i saken:

– De vet jo hvilke utfordring­er vi har i Bergen med iskapasite­t. Det er ishockeyfo­rbundet som setter opp kampene, så de hadde også gjort det vanskelig for seg selv uten dispensasj­on. Kabalen ville ikke gått opp, sier Berntsen.

Dispensasj­onen for bruk til kamper gjelder derimot ikke alle. Den gjelder kun aldersklas­sene opp til og med U14, samt 3. divisjon for seniorer.

– Dette er viktigst for de minste. Bergen må satse i bredden, det er det som er viktigst her i byen. Vi må få opp rekrutteri­ngen. Foreløpig har vi ikke nok iskapasite­t til å få et elitelag i Bergen som kan bidra til rekrutteri­ng, sier Berntsen

Håper på utvidet istid

Nå starter planleggin­gen av neste sesong. At ikke alle kan bruke hallen ser ikke Berntsen på som et problem.

– Det skal vi klare å håndtere. Det var bra at så mange som mulig kan bruke Iskanten, så skal vi klare å få fordelt trening og kamper på Iskanten og Bergenshal­len på best mulig vis, sier Berntsen og fortsetter:

– Hadde vi ikke fått dette gjennom, da ... For å si det sånn, da kunne vi nesten bare lagt ned ishockey i Bergen. Jeg har ikke orket å tenke tanken, sier Berntsen.

Mye av utfordring­en med bergensk ismangel, er at isen som brukes til kamper også er is som brukes av besøkende.

– I helgene bruker jo publikum isen på Iskanten etter klokken tolv. Da måtte vi ha avviklet alle kampene før klokken tolv på dagen. Det er en utfordring, forklarer Berntsen og sier Hordaland Ishockeykr­ets har søkt til stiftelsen som eier ishallen om en times utvidet istid.

Ser fremover

Nå ser Berntsen derimot positivt på fremtiden til bergensk hockey. På Myrdal kommer det et nytt idrettsanl­egg med isfasilite­ter. Dette vil stå klart seinest til skolestart i 2019. I tillegg har idrettslag­ene på Sletten bestemt seg for å legge is på grusbanene på området, ifølge Berntsen. Det gir flere muligheter.

– Nå er det lys i tunnelen. Vi har en spennende tid foran oss, avslutter han.

 ?? FOTO: ELIAS DAHLEN ?? FÅR SPILLE: Aldersklas­sene opp til U14, samt 3. divisjon, får spille kamper på Iskanten.
FOTO: ELIAS DAHLEN FÅR SPILLE: Aldersklas­sene opp til U14, samt 3. divisjon, får spille kamper på Iskanten.
 ??  ?? LETTET: Leder av Hordaland ishockeykr­ets, Ørjan Berntsen, sier dispensasj­onen til bruk av Iskanten er helt essensiell for bergensk ishockey.
LETTET: Leder av Hordaland ishockeykr­ets, Ørjan Berntsen, sier dispensasj­onen til bruk av Iskanten er helt essensiell for bergensk ishockey.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway