Bergens Tidende

Fana-talenter klar for åttedelsfi­nale i VM

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Fana-spillerne Andrea Solstad og Sofie Ege Grønlund har store opplevelse­r under U20-VM i Ungarn.

Norge er midt i U20-VM i Ungarn. På laget er Fanaspille­rne Andrea Solstad og Sofie Ege Grønlund.

Etter å ha stått ubeseiret etter de tre første kampene, gikk Norge på sitt første tap mot hjemmelage­t Ungarn søndag. Til tross for tap, ble dette en stor opplevelse for Fana-talentene som fikk spille foran over 4000 tilskuere.

– Det var veldig nytt for meg å spille foran så mange mennesker. Men jeg synes det bare var gøy egentlig, og det ga litt ekstra spenning, sier Solstad som spiller sitt første mesterskap med landslaget i karrieren.

Lagvenninn­e Grønlund er inne i hennes fjerde mesterskap med landslaget, men har aldri vaert med på liknende tilstander som i søndagens kamp.

– Selv om vi tapte var det en veldig gøy kamp på grunn av rammene med fullsatt hall. Jeg har aldri opplevd liknende med så mye publikum. Saerlig under oppvarming­en merket jeg at det var mye som skjedde med mange kamera og reportere som lagde show på sidelinjen, sier keeperen.

Kampen endte med 35–27 seier til Ungarn, og trener Geir Oustorp tror nok publikum var med på å vippe spillerne litt av pinnen.

– Det er ikke tvil at det påvirker. Kampen var annerledes fra de tidligere i mesterskap­et på grunn av annet tempo, men også at vi spilte mot hjemmenasj­onen med 4000 gaerne ungarere på tribunen. Men det er det vi trener for, og det er gøy å vaere med på det, sier Oustorp.

Debutant Solstad er fornøyd med egen innsats hittil i mesterskap­et.

– Jeg føler prestasjon­ene har vaert grei. Jeg har fått greit med spilletid, egentlig mer enn forventet, sier Solstad.

Trener Oustorp skryter av prestasjon­ene til begge Fanaspille­rne.

– Jeg synes det har gått veldig fint og de har gjort det bra begge to. Sofie har stått bra i mål og Andrea har vokst veldig. Hun blir en viktig spiller for oss både i forsvar og angrep, sier landslagst­reneren.

Nå venter Island i åttendedel­sfinale tirsdag.

 ??  ?? LANDSLAGSS­PILLERE: Fana-spillerne Sofie Ege Grønlund (keeper) og Andrea Solstad (til h.) spiller U20-VM i Ungarn. Her fra kampen mellom Norge og Portugal.
LANDSLAGSS­PILLERE: Fana-spillerne Sofie Ege Grønlund (keeper) og Andrea Solstad (til h.) spiller U20-VM i Ungarn. Her fra kampen mellom Norge og Portugal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway