Bergens Tidende

Undeverden

-

På appen DogBuddy kan man sveipe til høyre eller venstre på hundene hundepasse­rne ønsker å passe eller ikke.

med å finne pass til hunden min, Luca, og jeg hatet tanken på å sette henne i en tradisjone­ll kennel. Jeg tenkte at det måtte vaere et bedre alternativ, sier Setterwall.

Konseptet startet de opp i Storbritan­nia, men det utvidet seg raskt til Sverige og Norge. Så til Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og nå seinest Nederland. I Norge ble hundeappen startet i begynnelse­n av 2017 og finnes nå i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Drammen og Kristiansa­nd.

– Vi laerer utrolig mye fra våre eiere og hundepasse­re hver gang vi går inn i et nytt land. I løpet av de siste fem årene har våre hundepasse­re gitt et samlet antall på over 800.000 netter med overnattin­g, dagspass og turer, noe som gir oss en god forståelse av hva hundeeiere trenger og utfordring­ene de står overfor, forteller Setterwall.

Tipset flere

Hundeeier Håvik syntes det var litt skummelt å skulle levere hunden sin til en familien ikke kjente.

– Jeg var litt nervøs, men etter at mannen min hadde møtt Mia, fikk vi en god følelse, hun virket som en god hundepasse­r og hun gikk godt overens med Bruno.

Nå føler hun seg trygg når Bruno er med sin faste hundepasse­r, og hun har allerede booket avtale for neste gang hunden trenger pass.

– Vi får bilder fra når de er på fjelltur og når de koser seg hjemme. Da vet jeg at Bruno har det fint, og klarer å slappe av.

Håvik har tipset mange venninner og flere av dem har tatt i bruk appen.

– Det er flere som meg, som ikke ønsker å sende hunden sin på kennel, sier hun.

Carlsen tror mange helst ønsker å gi hunden sin til en hundepasse­r som gir den full oppmerksom­het, og som kan ta den med ut flere ganger om dagen.

– En Airbnb for hunder er jo en fantastisk løsning, både for meg som hundepasse­r og for alle hundeeiern­e, sier Carlsen.

Funnet kjaerlighe­ten

Det viser seg også at noen har funnet kjaerlighe­ten gjennom appen.

– Vi hadde nylig en eier og en hundepasse­r som delte med oss på sosiale media at de hadde møttes og blitt forelsket gjennom DogBuddy. Selv om vi ikke designet appen med det i tankene, er jeg sikker på at det er enda flere kjaerlighe­tshistorie­r der ute som ennå ikke er delt med oss, sier Setterwall.

 ??  ?? no, gjennom appen DogBuddy. En app hvor hundeeiere og hundepasse­re kan velge hverandre og deretter møtes.
no, gjennom appen DogBuddy. En app hvor hundeeiere og hundepasse­re kan velge hverandre og deretter møtes.
 ??  ?? ET SVEIP:
ET SVEIP:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway