Bergens Tidende

Tror unge står bak tyveriøkni­ng

I juni økte tyveriene i Bergen sentrum med femti prosent. Politiet tror ungdom står bak mange av sakene.

- PAUL ANDRÉ SOMMERFELD­T paul.sommerfeld­t@bt.no

eDet myldret av folk på Festplasse­n 4. juli. Ungdommene valfartet til Bergen sentrum denne dagen, for å få med seg sommerturn­een til VG-listen Topp 20.

Utstyr for 35.000

Midt i folkemylde­ret sto 23 år gamle Sebastian Hatlebrekk­e på stand for «Fotobaren».

Han var nettopp kommet hjem fra ferie på Bali, og bidro som frivillig på konserten. I et uoppmerkso­mt øyeblikk ble han frastjålet en ryggsekk som inneholdt personlige eiendeler til en verdi av 35.000 kroner.

– Sekken sto rett ved siden av standen, og den forsvant i et lite sekund da jeg ikke fulgte med, forteller studenten.

I sekken lå en baerbar datamaskin, nettbrett, klaer, pass, husnøkler og en mobillader.

Mange tyverier

Hatlebrekk­e er ikke alene om å bli frastjålet verdier i sentrum av Bergen. Det viser fersk statistikk for registrert­e tyverier fra Vest politidist­rikt for 2017 og så langt i 2018. I juni var økningen på over femti prosent.

Tallene omfatter registrert­e saker i parker, gater, kafeer, butikker, ved kollektivs­topp og andre offentlige steder i Bergen sentrum.

Sekken forsvant i et lite sekund da jeg ikke fulgte med.

Sebastian Hatlebrekk­e ble frastjålet store verdier på Festplasse­n

Klar økning i mai og juni

Det er områdene rundt Engen, Torgallmen­ningen, Torget og Bryggen som topper statistikk­en med høyest antall registrert­e saker.

Juni er måneden som skiller seg mest ut med en økning fra 88 registrert­e saker i 2017 til 140 saker i 2018. En økning på nesten 60 prosent.

I mai ble det i år meldt inn 159 tyveritilf­eller mot 123 i fjor.

Politiinsp­ektør Are Sangolt i Vest politidist­rikt sier at tallene fremdeles er for ferske til å kunne gi noen forklaring på hva den markante økningen i mai og juni måned skyldes.

– Vi holder på med en analyse som ser på bakenforli­ggende

 ?? FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? UHELDIG: Sebastian Hatlebrekk­e ble frastjålet store verdier på Festplasse­n i forkant av konserten med VG-lista i forrige uke. Han etterlyser flere overvåking­skameraer.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN UHELDIG: Sebastian Hatlebrekk­e ble frastjålet store verdier på Festplasse­n i forkant av konserten med VG-lista i forrige uke. Han etterlyser flere overvåking­skameraer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway