Bergens Tidende

Bergen Group ASA satser på havbruk

- MARIE MISUND BRINGSLID marie.bringslid@bt.no

Nye oppkjøp bekrefter Bergen Groups satsing på produktlev­eranser inn mot havbruksna­eringen.

I går ble det klart at Bergen Group ASA har sluttført kjøpet av Backe Bergen sin eiendom, Sjøsterk AS, og virksomhet­en Sjøsterk II AS på Stamsneset ved Grimstadfj­orden i Bergen.

Endrer navn

–Vi har kjøpt en godt etablert virksomhet med en omfattende erfaring innen produksjon av integrerte fôrflåter til oppdrettsn­aeringen, sier konsernsje­f Torgeir Naerø i en pressemeld­ing.

Virksomhet­ene endrer navn til henholdsvi­s Bergen Group Sjøsterk Eiendom AS og Bergen Group Sjøsterk AS, og vil inngå som dattersels­kap i konsernet på lik linje med Bergen Group AAK og Bergen Group Services.

Skal bygge betonglekt­er

Samtidig melder Bergen Group Sjøsterk AS at de er tildelt kontrakt på produksjon av betonglekt­er til Osland Havbruk AS. Kontrakten har en estimert verdi på 12–14 millioner kroner, og arbeidet er allerede startet.

Betonglekt­eren har en lagerkapas­itet på inntil 600 tonn, og får en dimensjon på 40 x 17 meter. Den skal leveres første kvartal 2019.

Anlegget tilfører oss en langsiktig strategisk kapasitet som ved behov kan utnyttes inn mot konsernets maritime virksomhet. Torgeir Naerø, konsernsje­f

– Strategisk kapasitet

Naerø understrek­er at kjøpet av Backe Bergen sin eiendom og virksomhet er ledd i Bergen Groups sin satsing på produktlev­eranser inn mot akvakultur­naeringen.

– Anlegget tilfører oss også en langsiktig strategisk kapasitet som ved behov kan utnyttes inn mot konsernets maritime virksomhet, heter det i pressemeld­ingen.

Stamsneset ligger i fjordbasse­nget som skiller flyplassen på Flesland og marineanle­gget på Haakonsver­n. Bergen Group har overtatt eiendom og anlegg med tørrdokk på 22 meters bredde og 90 meters lengde, produksjon­shall og administra­sjonsbygni­ng.

 ?? FOTO: BERGEN GROUP ?? FORNØYD: Konsernsje­f i Bergen Group, Torgeir Naerø.
FOTO: BERGEN GROUP FORNØYD: Konsernsje­f i Bergen Group, Torgeir Naerø.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway