Bergens Tidende

Kapteinen som knapt kan trene

Arna-Bjørnars Maria Dybwad Brochmann (25) har byttet posisjon fra stopper til spiss. I sin nye rolle har hun stor suksess.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto TOR HØVIK

Det er knapt en uke siden Brochmann og Arna-Bjørnar tok sommerferi­e etter seieren over Avaldsnes. På sommerferi­ens første dag fikk hun unnagjort siste treningsøk­t på en stund. Den foregikk på treningsse­nteret i nabolaget.

Å legge treningsøk­tene borte fra treningsfe­ltet er ikke nytt for kapteinen.

Et års skadeavbre­kk

For selv om sesongstar­ten har vaert en suksess for 25-åringen, har de siste to årene bydd på utfordring­er.

Under en kamp i april 2016 skadet toppspille­ren seg alvorlig i kneet, og hadde et skadeavbre­kk på ett år. Dermed forsvant hele 2016-sesongen.

I 2017 kom hun gradvis tilbake, før hun denne sesongen er med for fullt. Men selv nå må hun ta hensyn til kneet.

– Det er klart man bruker litt tid å komme tilbake. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har slitt litt med kneet. Spesielt på høstsesong­en i fjor måtte jeg ta det rolig i noen kamper. Jeg må legge en solid plan for at jeg ikke kommer i samme posisjon i år, forklarer Brochmann.

– Siste halvdel av vårsesonge­n har det gått veldig bra i kamp, men jeg har nesten ikke vaert på treningsfe­ltet, sier Brochmann før hun skyter inn:

– Kanskje det er det som har vaert oppskrifte­n, at uten trening har jeg hatt utrolig mye oppspart energi, sier 25-åringen og ler.

Spillelyst­en

eJeg er ikke den spilleren som trenger flest muligheter før ballen sitter i nettet, og har fått de innleggene som trengs. Maria Dybwad Brochmann (25), spiss på Arna-Bjørnar

I vinter gjorde hun et nytt inngrep for å rette opp i en liten skade på menisken og andre slitasjesk­ader. Brochmann har klare instrukser på at hun må ta det rolig, slik at kneet ikke belastes for mye.

– Jeg må unngå å irritere det for mye, rett og slett. Men jeg har ikke vaert så flink til å ta hensyn. Når du har ekstremt lyst å spille, er det vanskelig å ta det med ro, sier Brochmann, som er kjent for å gi alt.

Men selv om lysten til å trene mye er der, må Brochmann

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway