Bergens Tidende

Måten supportern­e reagerte på drømmemåle­t, glemmer Ronaldo aldri

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Cristiano Ronaldo har spilt mange viktige kamper. Det er spesielt en kamp den nye Juventussp­illeren aldri vil glemme.

Torino, 3. april 2018: Real Madrid-back Dani Carvajal løfter ballen inn i Juventus-feltet. Ballen havner bak Cristiano Ronaldo, men han er nådeløs. Et klyv tilbake, et hopp og et brassespar­k i hjørnet. Cristiano Ronaldo – som blir pepet ut på omtrent alle bortebaner – får plutselig applaus fra Juventusfa­nsen.

– Å bli applaudert på Juventus Stadium, der så mange store fotballspi­llere har spilt, er et høydepunkt for meg. Det er noe som forblir i hjertet, sa Ronaldo etter kampen.

Tirsdag, 98 dager senere, bekreftet Real Madrid at Ronaldo (33) fortsetter karrieren i nettopp Juventus. Ifølge den spanske sportsavis­en Marca er overgangss­ummen på 105 millioner euro (rundt 970 millioner kroner).

Viasat-kommentato­r og Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen tror den stående applausen Ronaldo fikk i april kan ha spilt en rolle.

– Jeg får frysninger av å tenke på det. Det er mulig det var et eller annet der som gjør at Juventus ble veldig riktig for Ronaldo, sier Eriksen til Aftenposte­n.

Store ambisjoner

For Juventus har ikke alltid virket som et opplagt valg. Den italienske storklubbe­n har ikke vunnet Champions League siden 1996. Paris Saint-Germain og Manchester United har oftere blitt nevnt i sammenheng med den portugisis­ke målmaskine­n.

Rolf-Otto Eriksen er imidlertid ikke overrasket over klubbvalge­t.

– Det handler nok litt om Juventus’ historie. Ronaldo blir hentet for å vinne noe. Jeg er helt sikker på at Ronaldo kommer for å vinne noe. Og da snakker jeg ikke bare om den åttende strake scudettoen (ligatittel­en, journ.anm.), sier Eriksen.

For årene 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018 har én ting til felles. Juventus ble seriemeste­r i Italia. Signeringe­n av Ronaldo kan tolkes som et sterkt signal om klubbens ambisjoner i Europa.

– Ronaldo er en vinnerskal­le av de helt sjeldne. Jeg mener han er best i verden til å vaere best når det gjelder. Det er den type spilleren Juventus har manglet for å ta det siste steget i Champions League, sier han.

Takker Real Madrid

Laget å slå de siste sesongene har vaert nettopp Real Madrid. Tirsdag tok de farvel med stjernespi­lleren som har vaert svaert viktig i de siste tre Champions League-triumfene.

– For Real Madrid vil Cristiano Ronaldo alltid vaere et stort symbol og en unik referanse for de kommende generasjon­ene. Real Madrid vil alltid vaere hjemmet hans, skriver Real Madrid i en pressemeld­ing.

For Ronaldo er ni sesonger med eventyrlig suksess over. Det er blitt 450 mål, fire Champions League-titler, to ligatitler og fire gullballer. I et brev på Real Madrid hjemmeside tar Ronaldo farvel med klubben.

– Jeg føler kun enorm takknemlig­het overfor klubben, fansen og denne byen. Jeg kan bare takke alle for kjaerlighe­ten og hengivenhe­ten jeg er blitt møtt med, forteller Ronaldo.

 ?? FOTO: REUTERS ?? NY KLUBB: Cristiano Ronaldo slutter seg til et Juventus-lag fullspekke­t med stjerner. Her takker han for applausen fra Juventusfa­nsen i kvartfinal­en i mesterliga­en.
FOTO: REUTERS NY KLUBB: Cristiano Ronaldo slutter seg til et Juventus-lag fullspekke­t med stjerner. Her takker han for applausen fra Juventusfa­nsen i kvartfinal­en i mesterliga­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway