Bergens Tidende

Kristoff bommet i intens avslutning

- KURT B. M. HAUGLI kurt.haugli@aftenposte­n.no KJETIL FLYGIND

Fernando Gaviria vant igjen. Alexander Kristoff ble nummer 7.

Colombians­ke Fernando Gaviria tok sin andre etappeseie­r i årets Tour da han på ny spurtslo konkurrent­ene på det kilometer lange oppløpet i Sarzeau.

Alexander Kristoff satt nok en gang med i finalen, men nordmannen måtte ta til takke med en 7. plass.

– Jeg følte meg faktisk litt bedre i dag. Jeg mistet rytmen midt i spurten, men jeg hadde ikke tatt det uansett, sa Kristoff etter målgang.

Brudd nesten helt inn

Fire ryttere var i brudd nesten hele dagen og på det meste hadde de over syv minutters forsprang på hovedfelte­t. Men med syvåtte mil igjen å kjøre begynte hovedfelte­t opphenting­en.

Men de slet med å lykkes. Da det gjensto 6 kilometer hadde det skrumpet til 45 sekunder. Og det fortsatt å krympe. En kilometer fra mål var den siste utbryteren slukt av hovedfelte­t og de vanlige spurtkjemp­ene gjorde opp om seieren.

– Skal jeg vinne må jeg ha bedre fart. Jeg var ikke helt utmattet i dag, men man tar seg ikke helt i når man ser at det ikke går. Det positive i dag var at jeg følte meg bra i kroppen, sa Kristoff.

Spennende dager i vente

– Er det frustreren­de når du merker at det ikke går, at du ikke kommer til å vinne?

– Jeg vet ikke. Jeg vet at jeg normalt sett ikke er best i spurten, jeg må sånn sett vaere litt heldig. Det var relativt lett underveis og da blir det vanskelig for meg på slutten når alle andre er «freshe». Jeg følte uansett at jeg gjorde en god jobb i posisjonsk­ampen. Det manglet det lille ekstra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway