Bergens Tidende

Øgreid-selskaper saksøkes for inntil 200 mill. etter konkurs

Stavanger-milliardae­r Knut Øgreid solgte deler av Atlantic Offshore til seg selv før han slo offshorere­deriet konkurs. Bostyret mener prisen var for lav, og går til rettssak.

- GERHARD FLAATEN gerhard@sysla.no

Det er bostyret i konkursboe­t etter Atlantic Offshore AS som går til sak mot to selskaper som er eid av Øgreid-familien i Stavanger. Fredag for en drøy uke siden tok de ut stevning mot Øgreid AS og dattersels­kapet Aegopodium AS, som Øgreid eier 73 prosent av. Øgreid AS er investerin­gsselskape­t til Stavanger-milliardae­ren Knut Øgreid og familien, hvor sønnen Halvor Øgreid nylig tok over som administre­rende direktør. Siden 1983 har Knut Øgreid bygget opp en milliardfo­rmue på eiendom, trelasthan­del, bilforretn­inger og ulike mindre investerin­ger, ifølge Stavanger Aftenblad. Familiefor­muen anslås til to milliarder. Kravet som rettes mot Øgreid-selskapene nå er på inntil 200 millioner kroner.

– Altfor lav pris

eBostyrer Stine D. Snertingda­len, partner i Kvale Advokatfir­ma, har siden konkursen i april 2016 jobbet med å få oversikt over transaksjo­nene som ble gjort før styret begjaerte oppbud i Atlantic Offshore. Hun sier til Sysla at bakgrunnen for søksmålet er at de er sterkt uenige i prisen selskapet Aegopodium betalte for flere av dattersels­kapene i Atlantic Offshore, som igjen inneholdt skip. Øgreid-familien betalte gjennom Aegopodium 14,9 millioner kroner for de norske dattersels­kapene som ble overdratt, før styreleder Knut Øgreid slo selskapet konkurs i april 2016. Disse inneholdt syv av de 18 skipene i rederiet.

– Etter å ha innhentet verdivurde­ring og gjort våre egne vurderinge­r, mener bostyret at salget ble gjort til en altfor lav pris, sier Snertingda­len.

Sjefen for selskapet som overtok dem er sterkt uenig. Roy Wareberg avviser søksmålet, og mener det er ubegrunnet. Han var administre­rende direktør i Atlantic Offshore før konkursen, og har samme jobb samt ti prosent av aksjene i Aegopodium, som overtok 12 av 18 skip og driver dem videre.

– Om noe betalte vi for mye for skipene, sier Wareberg, som føler seg trygg på at de vil gå sei-

 ?? FOTO: ATLANTIC OFFSHORE ?? AKTIVITET I NORDSJØEN: Ocean Marlin er ett av de tolv skipene Øgreid kjøpte med seg over i det nye selskapet.
FOTO: ATLANTIC OFFSHORE AKTIVITET I NORDSJØEN: Ocean Marlin er ett av de tolv skipene Øgreid kjøpte med seg over i det nye selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway