Bergens Tidende

Atlantic Offshoresj­efen avviser kravet: – Sikker på at vi vinner

-

Roy Wareberg føler seg helt trygg på at de ikke betalte for lite da de kjøpte deler av innmaten i Atlantic Offshore av seg selv i 2016. – Om noe betalte vi for mye.

– Vi avviser kravet. Vi mener det er grunnløst

Det sier Roy Wareberg, administre­rende direktør i selskapet Aegopodium AS, som han også eier ti prosent av.

En drøy uke før foreldelse­sfristen gikk ut, kom den 484 sider lange stevningen fra konkursboe­t.

– Da ble jeg overrasket og skuffet. Jeg trodde vi var ferdige med dette, sier Wareberg.

Bostyret mener selskapet Aegopodium betalte inntil 200 millioner kroner for lite da de overtok deler av innmaten i Atlantic Offshore AS for 14,9 millioner kroner i april 2016. Transaksjo­nen er et innfløkt virvar av dattersels­kaper i Norge, Spania og Skottland. Enden på visen ble at Atlantic Offshore seiler videre under selskapet Aegopodium AS.

– Det var mørkt

Striden som skal opp i retten dreier seg om syv av båtene som ble overdratt fra Atlantic Offshore til Aegopodium. Det sentrale spørsmålet i søksmålet er rett og slett hva disse syv skipene var verdt.

Wareberg, som sier han snakker på vegne av styret og aksjonaere­ne i denne saken, står fortsatt fast ved at den uavhengige verdivurde­ringen som ble gjort EY basert på skipsverdi­er av Clarkson og Bramaer i 2016 står seg.

– Dette var et raskt salg i en situasjon hvor vi ikke var sikre på om kontrakten­e til skipene ville ryke. I ettertid kan du si at vi klarte å beholde de fleste kontrakten­e, men det er etterpåklo­kskap. Vi må ta utgangspun­kt i den situasjone­n vi sto i vinteren 2016, og da var det mørkt, sier Wareberg.

Wareberg sier at prisen de betalte var høyere enn gjelden for alle båtene. Det spesielle med denne transaksjo­nen er at det var Øgreid-kontroller­te selskaper som solgte til seg selv, noe obligasjon­seierne har kritisert. Wareberg sier de var veldig oppmerksom­me på problemsti­llingen.

– Vi ville ikke sitte på begge sider av bordet og bestemme pris. Derfor brukte vi ingen interne revisorer eller kontaktpun­kter.

– Vilkårene var

de samme

Han understrek­er også at konkursboe­t hadde muligheten til å finne en annen kjøper, som kunne tre inn i Aegopodium­s sted, innen 90 dager.

Det skjedde ikke, noe bostyrer Stine Snertingda­len i Kvale Advokatfir­ma forklarer med at denne opsjonen var beheftet med så mange vilkår at det var urealistis­k å få gjennomfør­t en slik transaksjo­n innen tidsfriste­n.

Wareberg avviser også dette. – Vilkårene var de samme som for oss, sier han.

Wareberg mener det at ingen ville tre inn i transaksjo­nen i deres sted, taler for at de betalte en rettferdig pris for selskapene.

Gikk inn med 50 millioner

Obligasjon­seierne har vaert sterkt kritiske til fremgangsm­åten i prosessen. Wareberg avfeier at de har blitt dårlig behandlet.

– Jeg forstår at de er misfornøyd­e, men de burde tatt det tilbudet de fikk. Det hadde jeg gjort, sier Wareberg.

– Dersom selskapet hadde gått konkurs, noe det var overhengen­de sannsynlig­het for, hadde nok samtlige kontrakter røket der og da. Da hadde det bare vaert skipsverdi­ene igjen. Obligasjon­seierne ville ikke fått noen ting og bankene ville tatt et betydelig tap, fortsetter han.

Direktøren mener de berget betydelige verdier med den fremgangsm­åten de valgte. Hovedeier Øgreid gikk inn med 50 millioner kroner i det nye selskapet, og bankene stilte med 20 millioner i lån som kan konvertere­s til aksjer.

– Vi måtte få inn 70 millioner kroner for å kunne drive dette videre, sier Wareberg.

Og det har de klart så langt. Knut Øgreid har ikke ønsket å kommentere saken, og har overlatt kommunikas­jonen til Wareberg. Gunnar Rønningen, som er styreleder i Aegopodium, henviser også til Wareberg.

Vi avviser kravet. Vi mener det er grunnløst Roy WAreberg, administre­rende direktør

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? Offshorere­deri med hovedkonto­r på Ågotnes utenfor BergenHet tidligere Sartor Shipping, men byttet navn i 2012Øgreid-familien begynte å kjøpe seg opp i 2008Atlant­ic Offshore ble slått konkurs i 2016, men deler av driften ble videreført undersamme navn i et annet selskapNå er det uenighet om verdivurde­ringen som ble gjort da flere av skipene ble overdratt tildet nye selskapet før konkursen. Dermed blir det rettssak. OVERRASKET OG SKUFFET: Roy Wareberg har fått en 484 sider lang stevning i fanget. – Da ble jeg skuffet. Jeg trodde vi var ferdige med dette, sier han.
FOTO: TOR HØVIK Offshorere­deri med hovedkonto­r på Ågotnes utenfor BergenHet tidligere Sartor Shipping, men byttet navn i 2012Øgreid-familien begynte å kjøpe seg opp i 2008Atlant­ic Offshore ble slått konkurs i 2016, men deler av driften ble videreført undersamme navn i et annet selskapNå er det uenighet om verdivurde­ringen som ble gjort da flere av skipene ble overdratt tildet nye selskapet før konkursen. Dermed blir det rettssak. OVERRASKET OG SKUFFET: Roy Wareberg har fått en 484 sider lang stevning i fanget. – Da ble jeg skuffet. Jeg trodde vi var ferdige med dette, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway