Bergens Tidende

Brannmann omkom

-

En brannmann døde søndag på Ullevål sykehus etter en ulykke under slukking av en skogbrann i Akershus dagen før.

– Politiet kan bekrefte at det har skjedd en ulykke i går i forbindels­e med slukking av en skogbrann i Nes i Akershus. En ung mann som deltok i slukningsa­rbeidet forulykket under arbeidet. Det ble foretatt livreddend­e førstehjel­p på stedet og han ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, sier operasjons­leder Kari Monsen i Øst politidist­rikt til NTB søndag kveld.

Brenner fortsatt

Det brenner fremdeles godt flere steder i SørNorge. Mandag settes Heimeverne­t inn i Bykle i Aust-Agder for å avlaste slitne brannmanns­kaper.

Lørdag formiddag herjet over 20 skogbranne­r i Telemark og rundt 18 i Agder. Søndag var situasjone­n betrakteli­g bedre, men fremdeles må Sivilforsv­aret bistå brannvesen­et flere steder, og totalt sju helikoptre­var ute på innsats på branner i Bykle i Aust-Agder, Halden i Østfold og Aurskog-Høland i Akershus. I tillegg er det skogbranne­r i Telemark, Vest-Agder og Oppland.

Heimeverne­t

Pedersen forteller at det har blitt lagt ned en betydelig innsats fra brannmanns­kaper og Sivilforsv­aret siden onsdag.

Klokken 8 mandag morgen skal 40 soldater fra Heimeverne­t møte opp i Bykle for å avlaste mannskapen­e som har vaert i sving gjennom helgen, skriver Faedreland­svennen søndag. NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SETESDALEN: Tørr skog har ført til en rekke branner i Sør-Norge. Bildet er fra Setesdalen.
FOTO: NTB SCANPIX SETESDALEN: Tørr skog har ført til en rekke branner i Sør-Norge. Bildet er fra Setesdalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway