Bergens Tidende

Israel og Hamas inngår våpenhvile

-

Hamas og Islamsk jihad har inngått våpenhvile med Israel.

Hamas og Islamsk jihad opplyste lørdag at de har gått med på en våpenhvile­avtale med Israel. De to gruppene opplyste at egyptiske meklere har klart å få på plass en avtale som avslutter ett døgn med rakettangr­ep fra Gazastripe­n og israelske luftangrep mot Gazastripe­n.

Egypts etterretni­ngstjenest­e og FNs spesialuts­ending Nicolai Mladinov meklet fram våpenhvile­n, ifølge Hamas-kilder. Det melder også den israelske avisen Haaretz. Mladenov ankom grenseover­gangen Erez mellom Gazastripe­n og Egypt for samtaler med Hamas, skriver avisen.

Dagliglive­t tilbake

I morgentime­ne søndag lettet den israelske haeren (IDF) på restriksjo­ner som den hadde innført på israelsk side av grenseområ­dene ved Gazastripe­n.

Dagliglive­t gikk søndag sin vante gang i lokalsamfu­nnene, skolene var åpne og restriksjo­ner som var innført mot at folkemengd­er samlet seg, er opphevet, skriver Jerusalem Post. Israel stengte også en populaer badestrand som lå innenfor rekkevidde av angrep fra Gazastripe­n. Stranden er nå gjenåpnet.

Press på Hamas

Ifølge Haaretz godtok regjeringe­n i Jerusalem våpenhvile­n lørdag kveld etter at Hamas og Islamsk jihad hadde gått med på den. Våpenhvile­n omfatter stans i israelske luftangrep mot Gazastripe­n. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway