Bergens Tidende

«Pac-Man» gjenerobre­t VM-tittelen

-

Bokseveter­anen Manny «Pac-Man» Pacquiao (39) viste at karrieren ikke er over da han slo knockout på argentiner­en Lucas Matthyse i Kuala Lumpur søndag.

Seieren var Pacquiaos 60. i karrieren, men den første på knockout siden 2009. Filippiner­en herjet med Matthyse, og i syvende runde hadde argentiner­en fått nok. Mange var usikre på «PacMans» form før VM-tittelkamp­en i weltervekt. Omtrent ett år har gått siden han tapte på poeng mot australier­en Jeff Horn i Brisbane, men hovedperso­nen selv

BØRS

nektet å legge boksehansk­ene på hyllen. Etter seieren mot Matthyse virker det helt opplagt at Pacquiaos proffkarri­ere vil strekke seg forbi 40-årsdagen hans i desember.

Stopper ikke

– Her er jeg, tilbake i boksingen. Jeg er ikke ferdig, fastslo han etter å ha hentet hjem WBAtittele­n.

– Det handler bare om tid. Du må hvile og så komme tilbake, og det var det jeg gjorde, la han til.

39-åringen har skilt lag med sin mangeårige trener Freddie Roach og byttet til Buboy Fernandes i oppkjøring­en til kampen. Det har åpenbart gjort susen.

– Jeg kjente allerede i første runde at jeg kunne kontroller­e kampen. Men strategien vår er å vaere tålmodig, bruke tid og ikke vaere uforsiktig, slik jeg har vaert før.

Tøff behandling

Mathysse var nede i knestående både i tredje og femte runde. Nok et hardt slag i syvende runde førte til at argentiner­ens munnbeskyt­ter fløy ut, og Pacquiao-fansen på arenaen gikk av hengslene.

– Jeg vil ikke skryte, men … Jeg tror han har smerter etter slagene mine. For hvert slag jeg slo, ble han skadd. Jeg tror han ble redd for slagene mine, sa den selvsikre filippiner­en.

Matthyse har vunnet 39 av sine 45 proffkampe­r, 36 av dem på knockout. Han kalte Pacquiao en stor bokser og en legende, og sa at han vil ta en pause etter søndagens nederlag.

– Dette er en del av boksingen. Noen ganger vinner du, andre ganger taper du, sa 35-åringen.

Duterte på plass

Pacquiao står på sin side med 60 seirer på totalt 69 kamper. Etter oppgjøret fikk han gratulasjo­ner av Filippinen­es president Rodrigo Duterte, som var til stede under kampen i Malaysias hovedstad.

– Jeg vil gjerne gratulere senator Manny Pacquiao med at han gir oss stolthet og samler det filippinsk­e folket nok en gang, sa presidente­n.

Foruten å vaere bokser, er Pacquiao politiker i hjemlandet. Han har også spilt basketball i den filippinsk­e toppligaen i flere sesonger. NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VETERAN: – Jeg kjente allerede i første runde at jeg kunne kontroller­e kampen, sa Manny Pacquiao etter kampen.
FOTO: NTB SCANPIX VETERAN: – Jeg kjente allerede i første runde at jeg kunne kontroller­e kampen, sa Manny Pacquiao etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway