Bergens Tidende

– Dødsulykke­n er forferdeli­g trist for familie, venner og hele fellesskap­et

- PAUL ANDRÉ SOMMERFELD­T paul.sommerfeld­t@bt.no foto TOR HØVIK

Det var Kristin Gjersvik Hopland (56) som omkom i ulykken i Furubergtu­nnelen mandag.

Ordfører Astrid Aarhus Byrknes (KrF) sier ulykken er tragisk for hele lokalsamfu­nnet i Lindås.

–Du reagerer i kroppen når du får en sånn telefon. Det er forferdeli­g trist for familie, venner og hele fellesskap­et, sier Byrknes, som ble varslet om dødsulykke­n via brigadeled­eren i brannvesen­et i går.

Hun opplyser at den omkomnes familie blir ivaretatt av kommunen sitt psykososia­le kriseteam, som blir koblet inn ved alvorlige hendelser.

Kraftig frontkolli­sjon

Det var mandag formiddag at nødetatene rykket ut til Furubergtu­nnelen på fylkesvei 57 i Lindås, etter melding om en kraftig frontkolli­sjon mellom en personbil og en lastebil. Både Statens havarikomm­isjon og ulykkesgru­ppen til Statens vegvesen ble tilkalt. Sistnevnte har vaert på stedet og bistått politiet med kriminalte­kniske undersøkel­ser.

Tirsdag melder Nordhordla­nd lensmannsd­istrikt at det var 56 år gamle Kristin Gjersvik Hopland, bosatt i Lindås, som omkom i ulykken. Navnet er frigjort i samråd med familien.

Lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordla­nd lensmannsd­istrikt opplyser at ulykkesgru­ppen er ferdige med sitt arbeid.

Ikke første ulykken

– Nå avventer vi ulykkesrap­portene før vi uttaler oss noe mer om årsaken. Vi håper å få svar så fort som mulig, men det er ferietid og stort trykk på den enkelte, sier Vangberg.

–Hva kan du si om trafikkbil­det i og rundt Furubergtu­nnelen?

– Dette er hovedveien gjennom Lindås med mye tungtransp­ort både til Mongstad og andre industrife­lt. Vi har hatt ulykker i samme tunnel før, men det er flere år siden. Om den har noen fellestrek­k med ulykken i går er vanskelig å si. Det kan vaere mange årsaker til en ulykke, understrek­er Vangberg.

Flere personer avhørt

Politiet har avhørt en rekke personer, og jobber nå med å skrive ut avhørene. Det skal ikke ha vaert noen direkte vitner til selve kollisjone­n, men flere kom til for å hjelpe like etterpå.

Politiets innsatsled­er opplyste mandag at de foreløpige undersøkel­sene tyder på at et av kjøretøyen­e kan ha kommet over i motsatt felt.

Kjøretøyen­e som var involvert, er fraktet til Biltilsyne­t for sjekk. Ifølge lensmannen skal det ikke ha vaert noen tekniske mangler på bilene da ulykken inntraff.

Økende trafikk

Mye av tungtrafik­ken på fylkesvei 57 i Lindås går til og fra havneanleg­get på Mongstad, som regnes som Norges største forsynings­base.

Kommunen er derfor opptatt av å gjøre tiltak for å møte den økende trafikkmen­gden på fylkesveie­n.

–Vi har blant annet et trafikksik­kerhetsutv­alg med alle nødetatene som jobber på den forebyggen­de siden. Samtidig er det vanskelig å koble noe opp mot en ulykke når vi ikke vet hva som har skjedd, sier ordfører Byrknes.

 ??  ?? STENGT: Furubergtu­nnelen var stengt i flere timer etter dødsulykke­n mandag. Først i 17-tiden ble tunnelen åpnet for trafikk igjen.
STENGT: Furubergtu­nnelen var stengt i flere timer etter dødsulykke­n mandag. Først i 17-tiden ble tunnelen åpnet for trafikk igjen.
 ??  ?? OMKJØRING: Politiet hjalp til med å dirigerte omkjøringe­n som gikk på fylkesvei 565 via Radøy eller fylkesvei 396 via Myking.
OMKJØRING: Politiet hjalp til med å dirigerte omkjøringe­n som gikk på fylkesvei 565 via Radøy eller fylkesvei 396 via Myking.
 ??  ?? Astrid Aarhus Byrknes
Astrid Aarhus Byrknes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway