Bergens Tidende

Gir støtte til skredsikri­ng på Votlo

-

OSTERØY KL. 11.36: Norges vassdrags- og energidire­ktoratet (NVE) har bestemt at de vil dekke 80 prosent av kostnadene med skredsikri­ng etter dødsulykke­n på Votlo i Osterøy kommune 7. desember i fjor. Osterøy kommune har forpliktet seg til å punge ut med de resterende 20 prosent. NVE har nå avgjort at de vil dekke inntil 1,1 millioner kroner av utgiftene til skredsikri­ngen som omfatter totalt tre bolighus, skriver Bygdanytt. De tre husene som nå blir sikret, ligger i den mest skredutsat­te delen av Votlo-bygden av de tre husene som er omfattet av tiltakene, er eneboligen som ble rammet av raset. AUSTRHEIM KL. 17.14: Tre personer var i bilen da den kjørte utfor veien på Fonnes i Austrheim. – Sjåføren har mest sannsynlig fått et illebefinn­ende, oppsummert­e operasjons­leder Vibeke Naess i Vest politidist­rikt. STEND KL. 10.51: Bilen kjørte ut av rundkjørin­gen ved Stend i Fana i går formiddag. Turen fortsatte deretter over et lite jorde og inn i en mur, får det ble stopp. Ifølge Haakon Myking i brannvesen­et var det kun én bil involvert i uhellet. STORD KL. 10.54: Emuen som mandag kveld ble observert etter å ha forvillet seg inn i lysløypen på Litlabø på Stord, er vel hjemme igjen. – Eieren er glad for å ha den tilbake, sier Olaug Bjørnsen, operasjons­leder i Sør-Vest politidist­rikt. MONGSTAD KL. 13.33: En person ble fraktet til Haukeland sykehus etter en arbeidsuly­kke på Mongstad. Ifølge operasjons­leder Terje Magnussen skal personen ha fått buksen viklet inn i en boremaskin. Dette førte til kuttskader på beinet. –En kollega skal ha trukket ut ledningen for å maskinen til å stanse, sier Magnussen.

 ?? ARKIVFOTO: BT ?? SKRED-ULYKKE: En 38 år gammel kvinne mistet livet da jordskrede­t rammet dette bolighuset på Votlo i desember i fjor.
ARKIVFOTO: BT SKRED-ULYKKE: En 38 år gammel kvinne mistet livet da jordskrede­t rammet dette bolighuset på Votlo i desember i fjor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway