Bergens Tidende

Il Baroniet

-

Nå leser jeg fem-seks aviser hver dag, tar telefoner til min datter Ingse som har overtatt firmaet, og stiller spørsmål om ting som jeg raskt skjønner jeg aldri burde spurt om. Jeg er glad jeg har Baroniet og muligheten til å engasjere meg i dette arbeidet, sier Døsvig.

– Er det også på tide å rydde opp i familiens blodige historie?

– Nei, det er ikke derfor vi er her. Bergens Tidende skrev en artikkel om duelldrape­t for over 15 år siden. De laget en tegning av meg med en rykende pistol. Men alt dette er noe som kom frem etter at vi begynte med gavene. Axel Mowatt og Lauritz Galtung skal ha kranglet om en dame nede i København. Duellen var ikke godkjent av Kongen, slik loven krevde. Det er riktig at Axel Galtung plaffet ned og drepte Mowatt, sier Døsvig.

Forfallet var kommet langt

Selv besøkte Knut Galtung Døsvig Baroniet første gang med sin far, Sigurd, i 1962. Familien har røtter fra Hardanger med familieste­d på AEnes.

Siden kom han tilbake med konen Elin. Og det var etter et besøk en sommer på 1990-tallet han bestemte seg for å åpne lommeboken.

– Den gang syntes vi forfallet var kommet langt. Det så ikke bra ut. Vi gikk i rosehagen og forbi tehuset, som da var eneste kafé på anlegget. Det var mye å ta tak i. Inngangspo­rtalene var sprukket og skeive. I borggården

 ??  ?? get. Knut og Elin Galtung Døsvig nyter den gamle rosehagen foran slottet.PÅ HUNDEHAUGE­N: – Dette synes vi er det vakreste stedet i Baroniets hage, sier Knut og Elin Galtung Døsvig.
get. Knut og Elin Galtung Døsvig nyter den gamle rosehagen foran slottet.PÅ HUNDEHAUGE­N: – Dette synes vi er det vakreste stedet i Baroniets hage, sier Knut og Elin Galtung Døsvig.
 ??  ??
 ??  ?? RESTAURERI­NGSARBEID: Byggmester Frode Enes har i årevis drevet med restaureri­ngsarbeid på Baroniet. Mange av prosjekten­e er finansiert av Knut Galtung Døsvig og Baragruppe­n. Sammen med konen Elin Galtung Døsvig ser han naermere på det som skal bli en kunstnerbo­lig.
RESTAURERI­NGSARBEID: Byggmester Frode Enes har i årevis drevet med restaureri­ngsarbeid på Baroniet. Mange av prosjekten­e er finansiert av Knut Galtung Døsvig og Baragruppe­n. Sammen med konen Elin Galtung Døsvig ser han naermere på det som skal bli en kunstnerbo­lig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway