Bergens Tidende

Karoline (27) la opp som fotballspi­ller i november. Det gikk ikke helt som planlagt.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Da Sandviken hadde spilt sin siste kamp for fjorårsses­ongen sto Karoline Isabell Bakke med blanke øyne på Stemmemyre­n.

Denne kalde novemberkv­elden var vemodig for Sandviken-spilleren, som etter fem år i klubben valgte å avslutte karrieren. Da Sandviken skulle presentere årets spillertro­pp var det dermed uten Bakke.

Nå, drøyt fire måneder seinere, har 27-åringen spilt 11 av 13 mulige seriekampe­r for klubben.

– Det ble vanskelig å holde seg unna, sier Bakke og ler.

Akkurat dét er Sandvikent­rener Alexander Straus glad for.

– Det er viktig for Sandviken å få med disse spillerne som har vaert med i noen år, og har rutine. Karoline er absolutt i den kategorien. Så lenge hun bidrar, har mulighet og lyst, ønsker vi å ha henne med så lenge som mulig, sier Straus.

Skulle bare trene med laget

Planen var klar. Fotballen måtte vike for familie, husbygging og jobb.

– Jeg har alltid hatt motivasjon for å spille fotball og synes det er kjempegøy. Men i fjor gikk ikke hverdagen rundt. Det ble litt mye med fulltidsst­udier, jobbing og fotballen. Men jeg merket at jeg savnet det, forteller Bakke.

Etter noen måneder borte fra fotballen, returnerte hun til Sandvikens treningsfe­lt like etter påske. Men kun for å trene.

– Det var en stor overgang å gå fra en hverdag med mye fotballtre­ning, til ikke å vaere på feltet lenger. Jeg trengte jo tiden, men det var ikke bare fotballen jeg savnet, det var det sosiale også. Det er en utrolig fin gjeng i Sandviken, sier Bakke.

De neste ukene fortsatte hun å trene med gamle lagvenninn­er. Serien startet og Bakke var fremdeles ikke å se i troppen.

Da lagvenninn­e Laila Himle ble skadet etter andre serierunde, ble Bakke spurt om hun kunne hjelpe til for en liten periode. Den perioden har så langt ikke tatt slutt.

– Jeg skulle jo egentlig bare trene med dem, men så ble det mer og mer, forklarer 27-åringen.

At det endte med comeback har Straus forståelse for. Treneren mener det ikke er lett for

 ??  ?? LA OPP: Karoline Isabell Bakke valgte å avslutte fotballkar­rieren i fjor. Men så kom hun på andre tanker.
LA OPP: Karoline Isabell Bakke valgte å avslutte fotballkar­rieren i fjor. Men så kom hun på andre tanker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway