Bergens Tidende

Slik beskrives Branns nye mann

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

De som har fulgt Thomas Grøgaard tett forteller om en bunnsolid spiller.

Mandag ble det bekreftet at venstrebac­ken Thomas Grøgaard blir Brann-spiller fra 1. januar.

Grøgaard er enig med Brann om en kontrakt ut 2021. Overgangen blir spillerens første i toppfotbal­len, han har vaert Odd-spiller fra debuten for fem år siden.

– Så hyggelig han er, skulle du nesten tro han var fra Øystese, spøker Torgeir Børven, tidligere Brann-spiller og nåvaerende lagkompis med Grøgaard.

I Skien har de laert Grøgaard å kjenne som en solid, seriøs og – i valgene på banen – litt forsiktig spiller.

BT har snakket med noen av dem som har sett «alt» av ham de siste årene.

– Det er en spiller som er veldig godt likt i Odd og blant supportern­e. Ydmyk og bunnseriøs, sier Nils-Tore Olsen, sportslede­r i avisen Varden.

– Han kommer til å passe veldig bra inn i Brann. Profesjone­ll, en som gjør alt han får beskjed om – rett og slett en fryktelig bra type som jeg kommer til å savne i Odd, sier Børven.

Ros – og buing

Thomas Grøgaard fra Kragerø var sentral midtbanesp­iller i ungdommen, og har så seint som i år spilt indreløper i Odd. Debuten kom i 2013, som 19åring, og telemarksk­lubben er den eneste Grøgaard har spilt toppfotbal­l i.

– Han er teknisk god, rask og en som spiller på det sikre. Han har fått litt buing mot seg fordi han har spilt ballen mye bakover, men så mister han heller ikke ballen, sier Nils-Tore Olsen.

Det samme kommer konkurrent­en hans i Telemarksa­visa inn på.

– Vi venter fortsatt på utviklinge­n som har vaert spådd og forventet offensivt. Grøgaard blir litt for forsiktig, kanskje til og med litt feig, offensivt. Han velger det tryggeste, som kan hindre fremdrift i spillet, sier Odd-journalist Hans Eivind Øygarden.

– Knallsolid

Som også ramser opp positive egenskaper ved Grøgaard.

– Han er knallsolid defensivt, veldig vanskelig å komme forbi. Han har en bra dødballfot og han har vaert lenge i gamet – selv om han bare er 24 år, sier Øygarden.

Begge skiensjour­nalistene er enige om at de siste sesongene har vaert svakere enn de foregående for Grøgaard. Mye blir forklart med skadeprobl­emer.

– Han har ikke hatt utviklinge­n man håpet på. De siste to årene har ikke Grøgaard fått tatt stegene man i sin tid trodde skulle føre til at Odd kunne selge ham utenlands for millioner, sier Olsen.

– Han har absolutt hatt tyngre år, derfor ble han også forbigått på venstrebac­ken en periode (av John Kitolano, red. anm.), sier Øygarden.

Styreleder Vetle Johansen i supporterg­ruppen Oddrane trekker frem Grøgaards spillefors­tåelse.

– Det er selvsagt et tap å miste ham. Og det er litt surt å miste ham til en direkte konkurrent, sier Johansen.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY ?? BRANN-KLAR: – Det har aldri vaert noe tull med ham. En strøken lagspiller, sier Vardens sportslede­r, Nils-Tore Olsen om Branns siste signering, Thomas Grøgaard, som melder overgang fra Odd 1. januar.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY BRANN-KLAR: – Det har aldri vaert noe tull med ham. En strøken lagspiller, sier Vardens sportslede­r, Nils-Tore Olsen om Branns siste signering, Thomas Grøgaard, som melder overgang fra Odd 1. januar.
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? MOT BRANN: Thomas Grøgaard (til v.) spilte mot Brann og Peter Orry Larsen i Skien i juni.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY MOT BRANN: Thomas Grøgaard (til v.) spilte mot Brann og Peter Orry Larsen i Skien i juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway