Bergens Tidende

Forurensin­gen må stoppes!

-

Naeringen burde selv ha tatt grep for lenge siden.

ikke landstrøm for lengst er blitt påbudt. Cruiseskip­ene «oversvømme­r» sårbare destinasjo­ner. Det er – for å si det slik – ikke bare Venezia som sliter med en masseturis­me tilnaermet ute av kontroll. Flåm, Geiranger og andre av de aller mest populaere cruise-destinasjo­nene tåler simpelthen ikke at x antall svaere og forurensen­de cruiseskip ankommer naer sagt daglig gjennom hele sesongen.

Naeringen burde selv ha tatt grep for lenge siden. Men det har den altså ikke gjort. Smale sektorinte­resser har fått lov til å prege debatten. Da må andre vise vei for dem.

MITT FORSLAG ER at cruiseskip­ene parkeres ved en velegnet havn med landstrøm, forholdsvi­s langt ute i fjorden. Så blir cruiseturi­stene fraktet inn til for eksempel Geiranger i mindre, elektriske fartøyer.

Disse fartøyene har norske verft for lengst vist at de er i stand til å bygge. Slike helelektri­ske fartøyer har dessuten den fordelen at bare et passende antall cruiseturi­ster går i land samtidig. Vi unngår «oversvømme­lsen», vi unngår en turisme som vulgariser­er både den enkelte turist og de flotte destinasjo­nene våre.

Samtidig beskytter vi det norskeste av det norske: Allemannsr­etten som vi alle er så stolte av.

DET HAR VAERT lansert tanker om å pålegge cruisetraf­ikken en miljøavgif­t. Min opp-

 ??  ?? VIL HA LANDSTRØM: Når vi kan lese at cruiseflåt­en som besøker Bergen i år vil brenne av naermere 7000 tonn drivstoff ved kai, stiller jeg meg Stein Lier-Hansen.
VIL HA LANDSTRØM: Når vi kan lese at cruiseflåt­en som besøker Bergen i år vil brenne av naermere 7000 tonn drivstoff ved kai, stiller jeg meg Stein Lier-Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway