Bergens Tidende

D legges ned

-

kenbolten som blir hentet hjem av sin datter.

Hver detalj har en historie

Bak hver minste detalj ligger historier Kirsten har fortalt utallige ganger opp gjennom årene.

Som konkylien på det vesle bordet som moren til sjømannen lytter til når sønnen er til sjøs, bare for å høre havets brus. Aktbildene hos kunstneren på loftet, som skifter dem med stillbilde­r hver gang utleieren kommer oppom etter husleien.

– Og her har du Emma fra Kleppestø. En gang i måneden vasker hun klaer hos en fin familie i byen. Men klokken tolv får hun gå opp på kjøkkenet og drikke kaffe der, forteller Kirsten.

Alt for kunsten

Interiøret er en salig blanding.

Her er lykkekjøp, som en liten amulett fra Øst-Berlin som henger som veggpryd i et av rommene. Bestemors brudelomme­tørkle fra 1905 er blitt til et silkesjal på et soverom. Og så har du kreative utløp som de mange hattene i hatteforre­tningen, laget av strenger fra champagnef­lasker.

– Det ble en del champagne, men det gjorde bare godt, ler Kirsten.

Nå som atelieret legges ned, håper Kirsten dukkehusen­e fortsatt vil vaere tilgjengel­ige for bergensere og andre nysgjerrig­e.

– Kanskje det er et hotell som vil kjøpe husene, spør Kirsten, og legger til at husene må selges, ikke gis bort:

–Gir jeg dem bort betyr det at de ikke er viktige. De må gå til noen som bryr seg.

 ??  ?? orteller Kirsten Wejset Hetland (83).
orteller Kirsten Wejset Hetland (83).
 ??  ?? FINT SKAL DET VAERE: Bergensfru­en hos doktoren. Hun tar lydig av seg på overkroppe­n, men beholder sin fasjonable hatt på.
FINT SKAL DET VAERE: Bergensfru­en hos doktoren. Hun tar lydig av seg på overkroppe­n, men beholder sin fasjonable hatt på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway