Bergens Tidende

Går til Brann uten å ha snakket med sjefen

- CHRISTIAN SKARE STENDAL christian.stendal@adresseavi­sen.no MADS BØYUM ØYSTEIN VIK

Kristoffer Løkberg blir Brann-spiller fra 1. januar. Han har ikke snakket med Lars Arne Nilsen.

Kristoffer Løkberg er klar for Brann fra 1. januar 2019. Men midtbanepr­ofilen kommer ikke til å snakke med Brann-trener Lars Arne Nilsen før han har spilt sin siste kamp for Ranheim.

– Det var først 1. juli jeg kunne snakke med Brann, og etter det har det ikke gått så lang tid. Jeg har ikke snakket med ham personlig ennå, og kommer ikke til å gjøre det så lenge jeg har Ranheim som arbeidsgiv­er. Sånn kommer det til å vaere fremover, sier Kristoffer Løkberg.

Snakker om valget

Løkbergs avtale med Brann strekker seg til 2021, melder hans nye klubb. Midtbanema­nnen har fått sitt store gjennombru­dd i norsk toppfotbal­l etter en strålende første halvdel av sesongen for nyopprykke­de Ranheim. Med suksess kommer også oppmerksom­het, og fredag ettermidda­g ble det Brann-avtalen klar. Løkberg er indreløper i en klassisk 4-3-3-formasjon i Ranheim, og kommer til en klubb med samme formasjon som utgangspun­kt.

– Brann har en spillestil som er ganske lik vår egen, og jeg vet jeg kommer til en 4-3-3-klubb som passer meg bra og en stil jeg kan mye om. I tillegg ble jeg fristet av kulturen som er i ferd med å bygges. Det er en sterk garderobek­ultur, og jeg har følt meg veldig ønsket en god stund. Det er smigrende, og man får lyst til å bli en del av det når man føler seg ønsket, sier han.

Løkberg skjønner at overgangen fører med seg litt oppmerksom­het, men er fast bestemt på at det er Ranheim som gjelder når bare det første oppstyret har lagt seg.

Tung beskjed å gi

Han legger ikke skjul på at det var tungt å ringe til Ranheimled­elsen ved trener Svein Maalen og daglig leder Frank Lidahl for å fortelle hvilken avgjørelse han hadde tatt.

– Det blir selvsagt fryktelig vemodig å forlate Ranheim. Det er ikke til å stikke under stol at jeg hadde tårer i øynene og klump i halsen da jeg måtte ringe dem om valget mitt. Men

det var fair å få gjort det så fort som mulig nå, slik at de har tid til å forberede seg på tiden fremover og planlegge veien videre, sier 26-åringen, og roser måten Ranheim-ledelsen tok imot nyheten på.

– Vil passe veldig godt

– Det er ikke noen dramatikk rundt dette. Vi respektere­r Kristoffer­s valg fullt ut, sier Ranheim-leder Frank Lidahl til BT.

– Han er en god, smart gutt som må tenke på det som er riktig for ham. Han har gjort en flott jobb for Ranheim og Ranheim har gjort en flott jobb for ham, i syv år. På samme måte som vi i sin tid løftet ham frem, vil vi nå løfte frem en annen spiller, fortsetter Lidahl, og understrek­er at Løkberg er i blå drakt ut året. Hans sportssjef­kollega i Bergen, Rune Soltvedt, er fornøyd.

– Løkberg har vaert en av Eliteserie­ns beste spillere så langt i år. Vi mener han vil passe veldig godt til måten vi spiller på, sier Rune Soltvedt ifølge brann.no.

Dersom Løkberg skal bli Brann-spiller allerede i sommer, må han kjøpes fri fra Ranheim.

– Er det opp og avgjort at det ikke blir noen overgang allerede i sommer?

– Det legger jeg meg ikke borti, det får klubbene ta seg av. Jeg har signert fra 1. januar 2019, og forholder meg kun til det, svarer Løkberg.

Bestemte seg før ferien

I Ranheim har Løkberg jobbet ved siden av å spille toppfotbal­l. Nå får han muligheten til å leve fullt og helt av fotballen. Det sier han ikke er en utløsende faktor for hvorfor han nå skifter beite.

– Hovedgreie­n for meg er at det passer perfekt å prøve noe nytt nå, bli en del av noe annerledes og oppleve noe nytt, sier han.

Løkberg bestemte seg for å takke ja til Brann like før fotballfer­ien startet, men han bevilget seg ti dager på Mallorca før han dro til Bergen og gjennomfør­te den medisinske testen. Lørdag drar han hjem til Trondheim, der han på tro og aere lover å holde fullt fokus på Ranheim så lenge han er en del av den lille bydelsklub­ben.

– Jeg skylder å vaere meg selv og vel så det hver eneste dag og hvert sekund jeg har Ranheim som arbeidsgiv­er, sier han.

Bud i juni

Det ble tidligere i sommer kjent at Brann var interesser­te både i Løkberg og hans Ranheimlag­kompis Christian Eggen Rismark.

Ranheim-ledelsen var alt annet enn fornøyde med Branns første bud på Løkberg, og uttalte seg tydelig:

– Vi har en forventnin­g om å bli behandlet som noe annet enn «Tufte IL», sa Ranheimled­er Frank Lidahl om budet fra Brann på profilen Kristoffer Løkberg, sa Ranheim-sjef Lidahl. Trondheims­klubben tilbød også Løkberg en forlengels­e av spillerens utgående kontrakt.

I og med at Løkberg er i kontrakten­s siste halvår, har han fritt kunnet snakke med Brann, og altså endt opp med å velge Bergen for sin videre fotballkar­riere. Da Adresseavi­sen snakket med 26-åringen fredag, var han på vei ned fra Fløyen til en by badende i sommersol.

– Det var et vakkert førsteinnt­rykk, sier Løkberg.

Overgangen kan, som så ofte i fotballen, få videre konsekvens­er for Branns spillerlog­istikk. Den nåvaerende midtbanesp­illeren Peter Orry Larsen er på utgående kontrakt, og signeringe­n av Løkberg kan gjøre det mer sannsynlig at den ikke forlenges.

 ?? FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN NORWAY ?? TIL BRANN: Kristoffer Løkberg er enig med Brann om en treårsavta­le fra 1. januar 2019.
FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN NORWAY TIL BRANN: Kristoffer Løkberg er enig med Brann om en treårsavta­le fra 1. januar 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway