Bergens Tidende

DETTE ER...

-

meg er han mer teoretisk enn praktisk, så det blir nok studiespes­ialiserend­e.

Litauen og fotball

«When a man is tired of London, he’s tired of life», står det på en av kontorplak­atene. Ved siden av henger fotballvim­pler på rekke og rad.

– Jeg har ikke plass til dem hjemme, og der er det jo ingen som ser dem. Dessuten har de en fin effekt på gutter som ikke er så interesser­t i andre ting. Det blir mindre farlig og byråkratis­k med personlige ting, det får folk til å slappe av. Kollegene kaller kontoret mitt «gutteromme­t».

Skavhellen har vaert fotballtre­ner i Gneist og Brann for aldersbest­emte lag, spilt bedriftsfo­tball i Hordane og er ivrig Stoke-fan.

– Det er nesten ingen under femti som heier på Stoke. Det stammer fra da jeg begynte å se Tippekampe­n.

Hver lørdag ser han fortsatt Tippekampe­n med sønner og barnebarn. Kone har han ikke.

– Inntaksled­ere har verken kone eller båt, sier han og refererer til sommertrav­elheten jobben medfører.

I oktober blir han pensjonist. Da får han bedre tid til fotballtur­er til England og til å dra til Kaunas i Litauen. Etter at fylkets opplaering­savdeling startet et utveksling­sprosjekt der på nittitalle­t, har han vaert så ofte i Kaunas at han har fått fast rom på et hotell. Nå har han flere venner der, og gleder seg til lengre opphold i den litauiske byen.

Det er ennå ikke avklart hva som skjer med inntaksled­erstilling­en når Nils Skavhellen slutter. I 2020, når Hordaland slår seg sammen med Sogn og Fjordane, blir det jo uansett en helt annen jobb.

– Kanskje de kaller meg tilbake neste sommer?

 ??  ?? KLENODIUM: – Denne fotballen er et klenodium, og stammer fra da jeg scoret for bedriftsla­get Hordane i 1999. Bildet er eldre, og tatt rett etter fargefilme­n kom, sier Skavhellen lattermild­t og peker på seg selv som ung spiller.
KLENODIUM: – Denne fotballen er et klenodium, og stammer fra da jeg scoret for bedriftsla­get Hordane i 1999. Bildet er eldre, og tatt rett etter fargefilme­n kom, sier Skavhellen lattermild­t og peker på seg selv som ung spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway