Bergens Tidende

Ap krever handling

-

Tørkekrise­n fortsetter å prege norsk landbruk. – Det må stilles ekstra ressurser til rådighet, sier Terje Aasland (Ap) og etterlyser handling fra regjeringe­n.

Den verste tørken på over 70 år har denne sommeren rammet store deler av norsk landbruk. Avlinger er ødelagt og bønder over store deler av landet har problemer med å skaffe tilstrekke­lig fôr til dyrene.

– Må ta grep

Naeringspo­litisk talsperson Terje Aasland i Arbeiderpa­rtiet etterlyser nå handling fra regjeringe­n og landbruksm­inister Jon Georg Dale (bildet, Frp).

– Det er helt nødvendig at landbruksm­inisteren tar nye grep og sørger for at regjeringe­n bidrar med tilstrekke­lig ressurser for å hindre at tørken utvikler seg til en større og langvarig krise for norsk matproduks­jon, sier han.

Ministeren har invitert

Landbruksm­inisteren har invitert bondeorgan­isasjonene til et møte førstkomme­nde mandag for å diskutere tørkekrise­n. Under møtet vil bondeorgan­isasjonene be regjeringe­n om en foreløpig krisepakke for å berge mest mulig av den norske matforsyni­ngen.

– Vi forventer at regjeringe­n kommer med klare og konkrete tiltak etter møtet på mandag og at det stilles ekstra ressurser til rådighet for å løse denne ekstraordi­naere situasjone­n, sier Aasland. NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway